‘1 EKMEK 1 ÇORBA’ PROJESİ BİNLERCE VATANDAŞIN İÇİNİ ISITIYOR

‘1 EKMEK 1 ÇORBA’ PROJESİ BİNLERCE VATANDAŞIN İÇİNİ ISITIYOR

‘1 EKMEK 1 ÇORBA’ PROJESİ BİNLERCE VATANDAŞIN İÇİNİ ISITIYOR

Büyükşehir Belediyesi, ‘1 Ekmek 1 Çorba’ projesi ile soğuk kış günlerinde vatandaşların içini ısıtmaya devam ediyor. Bu kapsamda 64 sabit noktanın yanı sıra gezici araçlarla da vatandaşlara sıcak çorba ikram ediliyor. Mersin Adliyesi önünde gezici araçla gerçekleştirilen çorba ve ekmek ikramından 1350 kişi yararlanıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kış aylarında gönülleri ısıtan ‘1 Ekmek 1 Çorba’ projesiyle daha fazla vatandaşa ulaşmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde yürütülen proje kapsamında; 64 sabit noktada yapılan ikramların yanı sıra gezici araçlarla da sıcak çorba hizmeti sürüyor. Gezici araçların bir durağı da Akdeniz ilçesi Mersin Adliyesi önü oldu. Sabah saatlerinde gezici araçla gerçekleştirilen çorba ve ekmek ikramından 1350 kişi yararlanıyor.

“12 noktamızı daha ekleyerek daha çok vatandaşımıza ulaşmayı hedefliyoruz”

Sosyal Hizmetler Dairesi’nde Gıda Mühendisi olarak görev yapan Bilge Küçükkubaş, sabit noktalara gezici çorba araçlarını da eklediklerini belirterek, şunları söyledi:

“1 Ekmek 1 Çorba projemize her yıl olduğu gibi bu yıl da 64 sabit noktamız ile başladık. Bu 64 sabit noktamızda 350 bin civarında çorba ikramında bulunduk. Bu yıl diğer yıllardan farklı olarak bir de gezici çorba araçlarımız hizmete başladı. Her Cuma olduğu gibi bugün de Adliye önünde çorba ikramımızı devam ettiriyoruz. Adliye önünde 1 günde 1350 adet çorba ikramında bulunduk. Önümüzdeki günlerde de ‘1 Ekmek 1 Çorba’ projemize 12 noktamızı daha ekleyerek daha çok vatandaşımıza ulaşmayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımız çok güzel tepkiler veriyor. Sürekli daha fazla noktada çorba ikramında bulunmamıza yönelik talepler geliyor. Biz de vatandaşlarımızın bu taleplerine karşılık vermeye çalışıyoruz.”

Hizmet olarak insanı mutlu ediyor”

Adliye önünde verilen hizmetten ilk kez faydalandığını ifade eden İskender Gürakan, “Çok güzel bir hizmet. Canlara dokunuyor. Sabah sabah hakikaten iyi gidiyor. Sabah sıcak bir yiyecek, bir katık sunulması hakikaten güzel bir hizmet” dedi.

Akdeniz ilçesinde oturan Saniye Arısoy, “Seyyar çalışıyorum. Bizim gibi çalışanlar için sabah böyle erkenden uyanır uyanmaz sıcak bir çorba gerçekten çok iyi oluyor. Çok memnunuz. Bu dördüncü alışım. Çok lezzetli. Benden bile güzel yapıyorlar” dedi.

Hizmetten faydalanan bir diğer vatandaş Muhsin Doğrucu ise “Adliyenin arkasında simit satıyorum. Başkanımızdan Allah razı olsun. Her Cuma gelip çorbamızı alıyoruz. Tadı mükemmel. Gerçekten ben böyle çorba yapamam” diye konuştu.