1 MAYIS ÖNCESİ BOMBACI TERÖRİSLERE AĞIR DARBE

1 MAYIS ÖNCESİ BOMBACI TERÖRİSLERE AĞIR DARBE

1 MAYIS ÖNCESİ BOMBACI TERÖRİSLERE AĞIR DARBE

   PKK/KCK örgüt mensuplarının eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik olarak yapılan çalışmalarda  Örgütün gençlik yapılanması DGH ve PYD/YPG terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten şahıslar ile PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütünün yapılarını, mensuplarını, eylem ve faaliyetlerini övücü/yüceltici/destekleyici mahiyette sosyal medya üzerinden paylaşımlar yaparak örgüt yapılarını diri tutmaya, toplumda PKK terör örgütünü güçlü göstererek algı yaratmaya çalışan Müdürlüğümüzce tespit edilen ve TKP/Kıvılcım terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten şahıslara yönelik; 

          İl Merkezinde olmak üzere; 20 yaşında A.A., 25 yaşında Z.K. ,20 yaşında O.G., 26 yaşında S.B., 22 yaşında Ö.S., 19 yaşında Ö.Ş., 21 yaşında Ş.E., 23 yaşında S.D., 24 yaşında H.A., 30 yaşında A.A., 36 aşında C.A., 45 yaşında F.K., isimli toplamda 12 şüphelinin yakalanmasına yönelik olarak yapılan operasyonel çalışma neticesinde; 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

          Ö.Ş. isimli şahsın evinde yapılan aramada bomba yapımında kullanılan çok güçlü plastik patlayıcı ile çok güçlü granür patlayıcı malzemeler ve çok sayıda örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

          Şüpheli şahsın eylemini gerçekleştirdikten sonra Yunanistan’a geçerek PKK/KCK Terör örgütüne katılacağına yönelik bilgiler elde edildi.

          Ayrıca firari 2 şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik olarak çalışmalar devam etmektedir.

Mersin Polis Teşkilatı olarak halkımızın huzur ve güveni, asayişin temini için kararlı bir şekilde çalışmalarımız aralıksız devam edecektir.