19 Mayıs coşkusu tüm kente yayıldı

19 Mayıs coşkusu tüm kente yayıldı

19 Mayıs coşkusu tüm kente yayıldı

Mersin Yenişehir Belediyesinin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının nedeniyle Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mezitli Belediyesi ile birlikte organize ettiği 19 Mayıs korteji ile bayram coşkusu tüm kente yayıldı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı bu yıl da Covid-19’a karşı alınan tedbirler kapsamında, alanlarda kutlanamayınca Mersin Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir Belediyesi ve Mezitli Belediyesi, 19 Mayıs korteji oluşturarak bayramın sevincini evlere taşıdı. Mersin Off Road Kulübü, Vosteam Mersin, Türkiye Motorsiklet Federasyonu Mersin İl Temsilciliği, Mersin Bisiklet Derneği, Red Warrıos Mc Mersin, Mersin Motosiklet Spor Kulübü, Mersin Karavan, Mersin Bisikletli Gezginler ve Mersin Çukurova Klasik Otomobilciler Derneği üyeleri ve vatandaşlar araçlarıyla kortejde yer alarak, birbirinden renkli görüntüler oluşturdu.

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan,  CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay ve CHP Yenişehir İlçe Başkanı Tayar Tahiroğlu ile birlikte vatandaşları selamlayarak, coşkuya ortak oldu. Mezitli’de Bağımsızlık Meşalesi’nin yakılması ile başlayan kortej Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi önünde sona erdi.

Başkan Özyiğit, “Biz hala o gemideyiz”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi önünde yaptığı konuşmada Atatürk’ün izinde olmaya devam edeceklerini ifade ederek şunları söyledi: “Sevgili gençlerimiz, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 16 Mayıs’ta Şişli’deki evinden Bandırma Vapuru’na hareket edip,19 Mayıs’ta Samsun’a ayak bastığında bu güzel ülkenin ve büyük Cumhuriyetin ilk adımlarını attı. Ülkemizi önce emperyalistlerden kurtardı daha sonra bu Cumhuriyeti kurdu.  Biz hala o gemideyiz, Atatürk’ün izinde olmaya devam ediyoruz. Onun değerlerini her ne pahasına olursa olsun sizlerle birlikte yaşatacağız. Yaşasan bağımsız Türkiye.”

Başkan Seçer, “Sizlere güveniyoruz, sizlere inanıyoruz, sizlerin yanındayız.”

Gençlere güvendiklerini ve gençlerin yanında olacaklarını belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise “Bugün çok harika bir iş çıkardınız. Güzel Mersinimizde, hemşehrilerimizle 19 Mayıs'ın coşkusunu hep beraber yaşadık. Biz birinci yüzyılın anısına bugün 19 Mayıs 1919'u, Ulu Önder’i ve onun silah arkadaşlarını yâd ediyoruz. Onları sevgiyle, saygıyla anıyoruz. Ama gençlerimiz, yarınlarımız, umutlarımız, istikballerimiz, her şeylerimiz, ikinci yüzyılı sizler kurgulayacaksınız.  Sizler ikinci yüzyılı büyüteceksiniz, geliştireceksiniz. Sizlere güveniyoruz, sizlere inanıyoruz, sizlerin yanındayız. Bugün bizimle beraber olan motosiklet ekibine, bisiklet ekibine, sporcularımıza, antika araba sürücülerimize, herkese ama herkese sonsuz teşekkürler, sevgiler. Hepinizin bayramı kutlu olsun” dedi.

Başkan Tarhan, “Sakın yılgınlığa düşmeyelim”

Çok yakında çok güzel şeylerin olacağını vurgulayan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Türkiye’de bugün 10 milyon gencimiz işsiz, gençleri bu duruma düşürenler utansın diyoruz. Bu olumsuzluğa karşın çok yakında çok güzel günler olacak. Sakın yılgınlığa düşmeyelim. Sakın umutsuzluğa düşmeyelim. Her şey çok güzel olacak diyorum, Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyorum.” ifadelerini kullandı.

Aktay “Sizler Türkiye'nin umudusunuz, geleceğisiniz.”

“Gençlik demek umut demek, özgürlük demek.” diyen CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay ise “19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal, Kurtuluş Savaşı’nın meşalesini yaktığında genç bir komutan ve genç bir liderdi. Ülkemizde ondan sonraki her safhada Cumhuriyeti koruma ve demokrasiyi koruma mücadelesinde ön saflarda gençler vardı. Gençlik demek umut demek, özgürlük demek. Sizler Türkiye'nin umudusunuz, geleceğisiniz. Ben bu duygu ve düşüncelerle bütün gençlerimizin ve ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, hepinizin gözlerinden öpüyorum” şeklinde konuştu.