4. Yenişehir Bilim Şenliği için geri sayım başladı

4. Yenişehir Bilim Şenliği için geri sayım başladı

4. Yenişehir Bilim Şenliği için geri sayım başladı

Yenişehir Belediyesi çocuklara bilimin eğlenceli yönünü tanıtacak

Mersin Yenişehir Belediyesi ve Mersin Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) desteğiyle düzenlenecek 4. Yenişehir Bilim Şenliği başlıyor. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, çocuklar başta olmak üzere tüm vatandaşları bilim şenliğine davet etti.

Mersin Yenişehir Belediyesi, toplumla bilim arasında köprü kurarak insanlara bilimin eğlenceli yönünü tanıtmak ve bu sayede bilime karşı olumlu tutum geliştirmek amacıyla düzenleyeceği 4. Yenişehir Bilim Şenliği ile çocuklar başta olmak üzere vatandaşların bilime, teknolojiye ve çevreye olan ilgisini arttıracak. 4. Yenişehir Bilim Şenliği’nde katılımcılar bilimi yaşayarak öğrenecek ve bilimsel süreçler hakkında farkındalık sahibi olacak.

4. Yenişehir Bilim Şenliği “Oyuna Geldik” sloganıyla  7-8-9 Ekim tarihlerinde 10.00-17.00 saatleri arasında Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak. Şenlikte kurulacak planetaryumda iklim değişikliği gösterileri ve 38 atölyede toplam 48 adet etkinlik düzenlenecek ve tüm etkinlikler ücretsiz bir şekilde vatandaşlarla buluşacak.

Başkan Özyiğit, “Çocuklarımız yaşıtlarıyla hem eğlenecek hem de öğrenecek”

TÜBİTAK ve Mersin Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla düzenleyecekleri bilim şenliğinin çocuklar için çok faydalı olacağını belirten Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Çocuklarımızı erken yaşlarda bilimle tanıştırmak, bu tür etkinliklerle bilimin renkli ve eğlenceli yönünü çocuklarımıza göstermek istiyoruz. 4. Yenişehir Bilim Şenliği’nde çocuklarımız yaşıtlarıyla hem eğlenecek hem de öğrenecek. Bilimin sıkıcı olmadığını onlara anlatacak birçok etkinliğimiz olacak. Çocuklarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.”diye konuştu.