“8 Mart’ı Dimdik Ayakta Kutladılar”

“8 Mart’ı Dimdik Ayakta Kutladılar”

“8 Mart’ı Dimdik Ayakta Kutladılar”

Tiyatroyla hüzünlendiler, kadın mehteranla ritim tutup, kent orkestrasının seslendirdiği şarkılarla doyasıya eğlendiler. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mersin Erdemli’de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Erdemli Belediyesi tarafından Kültür Merkezinde düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü anma etkinliğine kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

Tiyatro oyuncuları, kadına karşı şiddetin simgesi haline gelen Özgecan Aslan ve Dilek Yardım’ı sahnede canlandırdı. Oyunu izleyenler duygu dolu anlar yaşadı. Türk tarihinde mücadele ve kahramanlık timsali Tomris Hatun’un sahnesini izleyenler ayakta alkışladı.  Ardından Erdemli Belediyesi Kadın Mehteran takımının seslendirdiği parçalar büyük beğeni topladı. Erdemli Belediyesi Kent Orkestrası’nın çaldığı kadınlara özel şarkılar, kadınlar tarafından hep bir ağızdan coşkuyla seslendirildi. Salonu tıklım tıklım dolduran kadınlar keyifli bir akşam geçirdi.  

Türk toplumunda kadına verilen değerin çok önemli olduğunu ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Türk toplumunda bugüne kadar geldiğimiz süreçte kadının önemi, ehemmiyetini buradan gerçekten yadsınmamız mümkün değil. Kısaca kadınlarımız için ne yapsak, ne kadar hizmet sunsak haklarını ödememiz mümkün değil. Varlığımızın sebebimizin yegâne mimarları kadınlarımızdır, özgür bir ülkede yaşamamızın yegâne kaynağı kadınlarımızdır.  Kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.

Kadına verilen değerin bu kutlamalarla daha anlamlı olduğunu ifade eden Meryem Kurt, “8 Mart Dünya Kadınlar Günümüz öncelikle bütün bayanlarımıza kutlu olsun. Güzel bir aktivite, bayanlara en azından değer verildiği gösteriliyor bu tarz aktivitelerde, devamını bekliyoruz” diye konuştu.

Kadınlar gününün sadece bir günle sınırlı olmaması gerektiğini ifade eden Fatih Kurt, “Kadınlar Günü’nün 365 gün olmasını lazım sadece bir günle sınırlandırılmaması lazım diye düşünüyorum. Nitekim seçkin tarihimizdeki başarılarımızda güzel annelerimizin çocukları bu başarıya imza atmıştır. Bence bir güne sığdırılmaması lazım kadınlar gününün her gün olması lazım, her gün düşünülmesi lazım” diye konuştu.

Kadınların hayatımızda çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Mehmet Kırcılı, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü bizler için çok önemli bir gündür. İsteriz ki kadınlarımızı her gün hatırlayalım. Doğduğumuzdan ölümümüze her gün onlar bizim dünyamızın ışığı, bizim dünyamızın ışığı olan kadınlarımızı, kalplerimizin eşi olan kadınlarımızı, her daim hatırlayalım hiçbir zaman unutmayalım diyorum” diye konuştu.

Eğlenmeye vakit ayıramayan kadınlar için bu tarz kutlamaların önemli olduğunu ifade eden Elif Erdem, “8 Mart Kadınlar Günü kadınların bir yerde düşünülüp, küçük bir dokunuş da olsa mutlu olmalarını sağlıyor benim açımdan. Değerli olduklarını gösteriyor, eğlenceye vakit ayıramayan bayanlar için bir eğlence aracı oluyor. Çok güzel annelerimizi felan hatırlıyoruz, sevdiklerimizi hatırlıyoruz, insanlar birbirine kaynaşıyor, çok mutlu güzel bir gün. Hazırlayanlara da teşekkür ederiz emeği geçen herkese” diye konuştu.

Öte yandan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü anma ve kutlama programı, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun kadınlara çiçek takdimi ile sona erdi.