BÜYÜKŞEHİR, MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİ İÇİN BAŞLATTIĞI ÇALIŞMADA 12 MAHALLEDE 8 BİN 665 KİŞİYE ULAŞTI

BÜYÜKŞEHİR, MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİ İÇİN BAŞLATTIĞI ÇALIŞMADA 12 MAHALLEDE 8 BİN 665 KİŞİYE ULAŞTI

BÜYÜKŞEHİR, MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİ İÇİN BAŞLATTIĞI ÇALIŞMADA 12 MAHALLEDE 8 BİN 665 KİŞİYE ULAŞTI
BÜYÜKŞEHİR, MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİ İÇİN BAŞLATTIĞI ÇALIŞMADA 12 MAHALLEDE 8 BİN 665 KİŞİYE ULAŞTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Koronavirüs salgını sürecinde mevsimlik tarım işçileri için Akdeniz İlçesi Adanalıoğlu Mahallesi’nde başlattığı çalışma, Akdeniz ve Tarsus ilçelerindeki 11 farklı mahallede de sürdürüldü. Salgın sürecinde tarımsal üretimi sırtlayan mevsimlik tarım işçilerinin yanında olan Büyükşehir Belediyesi, 1287 aileden oluşan toplam 8 bin 665 kişiye ulaştı. Mevsimlik tarım işçilerine ateş ölçümü yapan Büyükşehir ekipleri, gıda ve sağlık paketinin yanı sıra çocuklarına da süt ulaştırdı. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgını sürecinde gıda üretiminin sürekliliğini sırtlayan mevsimlik tarım işçileri için Akdeniz İlçesi Adanalıoğlu Mahallesi’nde başlattığı çalışmayı, 11 farklı mahallede sürdürdü.

1287 aileden oluşan toplam 8 bin 665 kişiye ulaşan Büyükşehir Belediyesi, mevsimlik tarım işçilerine ateş ölçümü ve genel sağlık taraması yaptı. Ailelere gıda ve sağlık paketleri, çocuklara ise süt dağıtan Büyükşehir Belediyesi, ilk etapta başlattığı çalışmayı, diğer noktalarda da gerçekleştirerek tüm tarım işçilerine ulaşıyor.

Adanalıoğlu’nda başlayan çalışma,12 farklı noktaya ulaştı

Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgını sürecinde hem gıda üretiminin sürekliliğinin sağlanması hem de mevsimlik tarım işçilerinin yaşanan süreci sorunsuz atlatmalarını sağlamak amacıyla kent merkezinin doğusunda yer alan üretim alanlarında çalışmalara başladı. Akdeniz İlçesi Adanalıoğlu Mahallesi ile başlayan çalışma, Tarsus ve Akdeniz İlçesi’ndeki 11 farklı mahallede sürdürüldü.

Mevsimlik tarım işçileriyle birlikte 8 bin 665 kişiye ulaşıldı

Büyükşehir Belediyesi’nin tarım, sağlık, sosyal hizmetler, muhtarlık işleri, aile ve çevre konularında faaliyet gösteren daire başkanlıklarının ortak çalışması kapsamında, toplam 1287 aileye sağlık kiti, 1291 adet gıda paketi ulaştırıldı. Yaklaşık 4 bin 320 kutu sütün çocuklara ulaştırıldığı çalışmada, toplam 8 bin 665 kişiye ateş ölçümü ve genel sağlık taraması yapıldı.

“Tüm tarım işçilerine ulaşıyoruz”

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Bitkisel Materyal ve Seracılık Şube Müdürü Ali Nuri Zeka, Koronavirüs salgını sürecinde tüm tarım işçilerine ve ailelerine ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, “Mevsimlik tarım işçilerinin üretime sağladıkları katkının sürmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üretimin durması, koşulları daha kötü bir duruma sokacağı için durmaması noktasında elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“İnsanlarımız tarım olmasa yaşayamaz”

Tarsus İlçesi Yeşiltepe Mahallesi’ndeki çalışmalarla ilgili konuşan Muhtar İmadettin Söyleme ise yapılan çalışmalardan memnun kaldıklarını belirterek, “Tarım çok önemli, insanlarımız tarım olmasa yaşayamaz. Burada da insanlar çadırlarda yaşıyor. 4 ayrı bölümde yaklaşık 300’ün üzerinde çadır var. Sağlık taramasından dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Tarsus ve Çamlıyayla’da da gıda paketi dağıtıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Tarsus ve Çamlıyayla’da dar gelirli ailelere de gıda paketi yardımında da bulundu. Kent merkezi ve bağlı mahallelerde gerçekleştirilen dağıtımda, belirlenen liste doğrultusunda gıda kolileri vatandaşlara teslim edildi. Büyükşehir ekiplerinin hijyen kurallarına azami özen gösterdikleri dağıtımlar sırasında, salgın nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşlar, verilen hizmetler dolayısıyla teşekkür etti.