AKDENİZ BELEDİYESİ BASKETBOL YAZ OKULUNDA ÇOCUKLAR ÇOK MUTLU

AKDENİZ BELEDİYESİ BASKETBOL YAZ OKULUNDA ÇOCUKLAR ÇOK MUTLU

AKDENİZ BELEDİYESİ BASKETBOL YAZ OKULUNDA ÇOCUKLAR ÇOK MUTLU

Akdeniz Belediyesi Basketbol Yaz Okulu'nda haftanın 5 günü, günde 3 saat olmak kaydıyla 150 çocuğa eğitim veriliyor.

Akdeniz Belediyesi, öğrencilerin yaz tatillerini daha verimli geçirebilmeleri, sağlıklı bir şekilde gelişim gösterebilmeleri adına başlatmış olduğu yaz okullarındaki eğitimlerini sürdürüyor. Ümit Yaşar Oğuzcan Parkı içerisinde bulunan basketbol sahasında süren eğitimlere 6-13 yaş arasında 150 çocuk katılıyor. 

"Geleceğin profesyonel basketbolcuları olacaklar”

Eğitmen basketbol antrenörleri Tahsin Mert Özkan ve Kübra Kısa ile süren kurslarda, çocuklara sporun önemi ve faydalarından söz edilirken, basketbola dair temel pratik bilgiler de veriliyor.  Kursa ilişkin açıklama yapan Antrenör Tahsin Mert Özkan, "Basketbol yaz okulumuz, beklediğimiz gibi bu yıl da çok büyük ilgi gördü. Haftanın 5 günü, yaş gruplarına göre günde 3 saat toplamda 150 çocuğumuza basketbol eğitimi veriyoruz. Öğrencilerimizin kişisel yeteneklerini, koordineli çalışmalarla birleştirip, bir nevi disipline etmiş oluyor ve profesyonel sporcu olmaları için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

"Emeği geçen herkese teşekkür ederiz"

Akdeniz ilçesindeki spor tesisi yatırımlarının hızla ivme kazandığına da değinen Özkan, "Sayın Başkanımız Mustafa Gültak'a ve emeği geçen devlet büyüklerimize bizlere sunmuş oldukları bu imkânlardan dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sonuçta çocuklarımızın hem sağlıklı hem de eğitimli bir şekilde gelişmelerine katkıda bulunuyorlar. Böylelikle hem velilerimiz, hem bizler hem de çocuklarımız çok mutlu oluyoruz" ifadelerini kullandı.

"Spora desteğimiz artarak devam edecek"

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ise, “İlçemizde spor tesisleri yok denecek kadar azdı. Biz göreve geldiğimizden bu yana hem bakanlıklarımızın hem de Spor Toto Teşkilatı'nın sayesinde toplamda 30 milyon TL'yi geçen yatırımlara imza attık. Bugün uzman antrenörlerimizin nezaretinde birçok spor branşı ile eğitimlerimiz sürüyor. Çocuklar bizim en değerli varlıklarımız. Onları sporun farklı dallarıyla buluşturup profesyonel bir hayata hazırlamak görevimiz. Spora ve sporcuya desteğimiz artarak devem edecek” diye konuştu.