AKDENİZ BELEDİYESİ ÇOCUKLARI SANAT SPOR VE FELSEFE İLE BULUŞTURUYOR

AKDENİZ BELEDİYESİ ÇOCUKLARI SANAT SPOR VE FELSEFE İLE BULUŞTURUYOR

AKDENİZ BELEDİYESİ ÇOCUKLARI SANAT SPOR VE FELSEFE İLE BULUŞTURUYOR

AKDENİZ BELEDİYESİ, 
ÇOCUKLARIN İÇLERİNDEKİ CEVHERİ KEŞFETMESİNİ SAĞLIYOR
  Dört hafta sürecek etkinlikler dizisinde 8-12 yaş aralığındaki çocuklar: resimden heykele, felsefeden sportif faaliyetlere kadar farklı dallarda uzmanlardan eğitim alacak. 


Akdenizli çocuklara, hayatın her alanında fırsat eşitliği sağlamak için çalışan Akdeniz Belediyesi, bu anlamda yeni bir projeye daha ortak oldu attı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, İçel Sanat Kulübü ve Olba Rotary Kulübü işbirliğinde gerçekleşen ‘Sosyal Uyum Projesi’nde; kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere erişimde yeterli fırsata sahip olmayan 8-12 yaş arasında 42 çocuk, dört hafta sürecek çeşitli etkinlikler serisi ile spor, felsefe, resim ve heykel alanlarında, uzman eğitmenler ile buluşuyor. 
“Çocuklarımızın, içlerindeki cevheri keşfetmelerine imkân sağlayacağız”
Proje hakkında bir açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; çocukların bilişsel, zihinsel ve bedensel gelişimlerinin yanı sıra, içlerinde var olan sanatsal cevherleri de ortaya çıkarmayı amaçladıklarını ifade etti. Akdeniz’de, göreve geldikleri ilk günden itibaren çocuklar için eğitimden kültüre, spor ve sanattan, eğlenceye dek birçok yeni ve farklı projeye imza attıklarını kaydeden Başkan Gültak; 
“Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, İçel Sanat Kulübü ve Olba Rotary Kulübü işbirliğinde, şimdi yeni bir projeyi daha hayata geçiriyoruz. Kazanlı bölgemizde yaşayan, eğitim ve öğretim hayatlarında başarılı; ancak ailelerinin ekonomik nedenlerinden dolayı kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklere ulaşmakta güçlük çeken çocuklarımıza ulaşarak, onları çeşitli etkinliklerle buluşturuyoruz” dedi.
“Çocuklarımız için her türlü projede varız”
Başkan Mustafa Gültak, ilk olarak pilot bölge seçilen Kazanlı Mahallesi’nde yaşayan 42 çocuğun, bu zengin içerikli ‘Sosyal Uyum Projesi’ ile alanında uzman kişilerden eğitim alacaklarını kaydederek; “Bu sayede, hem çocuklarımızın içlerindeki cevheri keşfetmelerine fırsat sağlayacağız, hem de geleceğin sanatçılarının yetişmesine bir nebze katkıda bulunmuş olacağız. En değerli varlığımız ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için yeni projeler geliştirmeye, sivil toplum kuruluşlarımız ile bu anlamda işbirliği ve uyum içinde olmayı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.