AKDENİZ BELEDİYESİ ÖZEL ÇOCUKLARI AĞIRLADI

AKDENİZ BELEDİYESİ ÖZEL ÇOCUKLARI AĞIRLADI

AKDENİZ BELEDİYESİ ÖZEL ÇOCUKLARI AĞIRLADI

Akdeniz Belediyesi tarafından düzenlenen renkli etkinliğe katılan özel çocuklar; ebru sanatını öğrendi; çamurdan objeler de üreterek gönüllerince eğlenen çocuklar, unutamayacakları bir gün yaşadı.
Akdeniz Belediyesi’nin, “21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü” etkinlikleri devam ediyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce, gün nedeniyle organize edilen renkli etkinlikte, Akdeniz Özel Eğitim Uygulama Okulu Öğrencileri ile eğitmenleri, Karacailyas Kültür ve Sanat Evi’nde misafir edildi. 


Belediye bünyesinde çalışan eğitmenler eşliğinde Akdenizli down sendromlu çocuklar, eğitmenler gözetiminde bir yandan kendilerine öğretilen ebru sanatı ile hünerlerini sergiledi, diğer yandan killi çamura çeşitli şekiller vererek el emeği heykelcikler ve objeler yaptı. Yüzlerini de rengârenk boyayarak arkadaşlarıyla birlikte eğlenceli dakikalar geçiren Akdeniz’in özel çocukları, etkinliğin sonunda bağlama eşliğinde söylenen türkü ve şarkılara da eşlik ederek, unutamayacakları mutlu bir gün yaşadılar.


Başkan Gültak; “Hayatın her anında özel çocuklarımızın yanındayız”
Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; Down sendromunun, sanılanın aksine bir hastalık değil, genetik bir farklılık olduğunu ifade ederek; “Bizler bu dünyayı ve hayatı, genetik farklılığı olan bireylerle de paylaşıyoruz. Bu farklılık onları, engelli değil tam tersine ayrıcalıklı kılıyor. Tabi Down sendromlu bireyler, özel ilgiye ve sevgiye ihtiyaç duyarlar. Bizlerin görevi de onları bu süreçte yalnız bırakmamaktır. Bu hayatı birbirimizi severek ve paylaşarak mutlu olabiliriz. Özel çocuklarımızın hayatını kolaylaştırmak için gayret sarf etmeye, hayatın her anında ve alanında özel çocuklarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Bu duygularla 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü’nü tebrik ediyor, özel çocuklarımıza sağlık ve mutluluklar diliyorum” diye konuştu.