AKDENİZ BELEDİYESİNDEN CAN DOSTLAR İÇİN ANLAMLI ETKİNLİK

AKDENİZ BELEDİYESİNDEN CAN DOSTLAR İÇİN ANLAMLI ETKİNLİK

AKDENİZ BELEDİYESİNDEN CAN DOSTLAR İÇİN ANLAMLI ETKİNLİK

Başkan Gültak, ‘4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’ nedeniyle düzenlenen etkinlikte can dostlara mama ve yuva dağıttı; gün nedeniyle ayrıca Karamel isimli köpek ile Oğulcan isimli kediyi de makamında ağırlayıp besledi.
Akdeniz Belediyesi; ‘4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’ dolayısıyla anlamlı bir etkinlik düzenledi. Belediye binası önünde bulunan parkın farklı noktalarına kedi ve köpekler için imal edilen beslenme noktaları kurulup mama ve su konuldu; hayvanseverlere de üstü metal levha korumalı yağmurdan etkilenmeyen kedi ve köpek besleme odakları ile kuş yuvaları dağıtıldı. Etkinlikte; “Sadece 4 Ekim’de değil, her gün koruyalım, her gün sevelim, her gün doyuralım” yazılı pankart dikkat çekti.


“Hayvan hakları konusunda toplumsal farkındalık yaratmak istiyoruz”
Göreve geldikleri günden bu yana sokak hayvanları için hayvanseverler ve sivil toplum örgütleri ile birlikte proje ve kampanyaları hayata kattıklarını anlatan Başkan Gültak, bir hayvansever olduğunu ifade ederek, “Küçüklüğümden beri ya bir kedim ya da köpeğim oldu, evde kuş beslediğim de oldu. Hayvanlarla iletişime geçildiğinde, onların da birer can ve can dostu olduğunu, bizlerle bu dünyada beraber yolculuk yaptığını hissediyorsunuz. Hayvan hakları konusunda ciddi bir toplumsal farkındalık yaratmak istiyoruz. Şiddete uğrayan veya aç kalan canlarımızı gördüğünüzde emniyet birimleri ve bize bildirmenizi rica ediyorum. Üzerimize düşen ne görev varsa her zaman yapmaya hazırız” dedi.
“Can dostlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz”
Başkan Gültak, Koronavirüs salgınına uygulanan sokağa çıkma yasağı günlerinde zor anlar yaşayan sokak hayvanları için ilçenin dört bir yanına mama ve su ulaştırdıklarını söyledi; Adanalıoğlu sahilindeki başıboş köpekler için korunaklı bir alan yaparak onlara mama ve su desteği vermeye devam ettiklerini ifade etti. Başkan Gültak, sözlerini şöyle sürdürdü; “Akdeniz ilçemizde tarım müdürlüğümüzü de kurduk. Bu müdürlüğümüz de artık hayvan hakları ile ilgili yoğun çalışmalar yapacak. Meclise; müdürlüğümüzün nasıl çalışacağına dair yönetmeliği de getirdik. Meclisimizden geçtikten sonra özellikle hayvanlarımız ve tarım alanlarımız ile ilgili yoğun bir çalışma başlatılacak. Görevde olduğumuz sürece her zaman can dostlarımızın ve hayvan severlerin yanında olmaya devam edeceğiz.” 
Can dostlar için çalışan, onların sağlığı, beslenmesi ve güvenliği için mücadele eden herkese teşekkür eden Başkan Gültak: etkinliğin sonunda, kedi ve köpekler ile belediye etrafını mesken tutan güvercinleri elleriyle besledi.  Ardından da hayvanseverlerle birlikte günün anısına hatıra fotoğrafları çektirdi.