AKDENİZ BELEDİYESİNDEN MÜZİK FESTİVALİNE 150 BİN TL DESTEK

AKDENİZ BELEDİYESİNDEN MÜZİK FESTİVALİNE 150 BİN TL DESTEK

AKDENİZ BELEDİYESİNDEN MÜZİK FESTİVALİNE 150 BİN TL DESTEK

 Akdeniz Belediye Meclisi, 19. Mersin Uluslararası Müzik Festivali'ne 150 bin TL destek verilmesi yönünde oybirliği ile karar aldı. Başkan Mustafa Gültak, kültür ve sanat faaliyetlerine katkılarının süreceğini kaydederek, "Festivalin kentimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Akdeniz Belediye Meclisi, Temmuz ayı ikinci birleşiminde, 11 Eylül–2 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “19’uncu Mersin Uluslararası Müzik Festivali’ne”, Akdeniz Belediyesi’nce yapılacak KDV dâhil 150 bin TL maddi destek verilmesi, Meclis’in oybirliği kararı ile kabul edildi.

Uluslar arası Turunçgil Kongresi’ne de 50 bin TL destek

Öte yandan; Yenişehir Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde 7-12 Kasım 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 14’üncü Uluslararası Turunçgil Kongresi’ne de Akdeniz Belediyesi tarafından yapılacak KDV hariç 50 bin TL maddi desteğin sağlanması da oybirliği ile Meclis’ten geçti.

Mecliste; Karaduvar Mahallesi 138 Ada 5, 6 ve 7 parselleri kapsayan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği kapsamında, ilgili parsellerin tümünde gri su üretmek amacıyla kurulacak su artıma tesisi olarak kullanılmak koşulu ile Sanayi ve Depolama alanı olarak kabulüne Meclis’te oybirliği ile karar verildi.

Toplantıda ayrıca, İhsaniye Mahallesi'nde Serdal Kuyucuoğlu Parkı içerisinde belediyeye ait binanın, muhtarlık binası olarak kullanılmak ve her türlü abonelik işlemlerinin muhtarlık adına yapılması şartı ile İhsaniye Mahalle Muhtarlığı'na bedelsiz tahsisi ile ilgili teklif de oybirliği ile kabul edildi.

Pamukluk Barajı ve sulama kanallarını acil olarak tamamlaması için meclisin ve komisyonların konuyu yerinde görmesi, inceleyip, raporlaması ve konunun takipçisi olması, kamuoyu oluşturması, gerekli mercileri zorlayıcı olması, sorumluluk alması ve çözümü için duyarlılık içinde bulunulması ile ilgili olarak meclise gelen önerge de karara bağlanarak oybirliği ile Meclis’ten geçti.

Bir sonraki Akdeniz Belediye Meclis Toplantısı, 6 Eylül 2021 Pazartesi günü saat 10:00’da yapılacak.