AKDENİZ BELEDİYESİ'NDEN, VATANDAŞLARA RAMAZAN PİDESİ

AKDENİZ BELEDİYESİ'NDEN, VATANDAŞLARA RAMAZAN PİDESİ

AKDENİZ BELEDİYESİ'NDEN, VATANDAŞLARA RAMAZAN PİDESİ

İhtiyaç sahibi vatandaşlara günlük 20 bin ekmek dağıtılıyor
AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA RAMAZAN PİDESİ
* Akdeniz Belediyesi; Ramazan ayının gelmesiyle ile birlikte, ihtiyaç sahibi vatandaşların yanı sıra, salgın nedeniyle sokağa çıkmalarına kısıtlama getirilen vatandaşlar için, günlük 20 bin adet Ramazan pidesi dağıtıyor.
Akdeniz Vefa Sosyal Destek Grubu’nun bileşeni olan Akdeniz Belediyesi, Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle, vatandaşların çeşitli ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla gereken tedbirleri aldı. 
Geçtiğimiz hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağında, vatandaşlara ücretsiz 20 bin ekmek dağıtan ve kriz masasına gelen talepleri yerine getiren Akdeniz Belediyesi; Başkan Gültak’ın talimatı ile bu kez de Ramazan ayının ilk gününden itibaren, sokağa çıkma yasağından etkilenen vatandaşlar ile ihtiyaç sahibi insanlara ulaşıyor. 
Akdeniz Belediyesi bu kapsamda; Mersin Valiliği himayesinde ve Akdeniz Kaymakamlığı koordinesinde kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu adına, gün içerisinde 20 bin ramazan pidesini vatandaşlara ücretsiz ulaştırıyor. Ramazan pideleri, zabıta ekipleri tarafından teslim alınarak 65 mahalle muhtarlıkları aracılığıyla ihtiyaç sahibi ve sokağa çıkma kısıtlaması olan insanlara ulaştırılıyor.
Başkan Gültak; “Ramazan pidelerimizin dağıtımına başladık”
Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak;  yaptığı açıklamada, “On bir ayın Sultanı Mübarek Ramazan ayının, dünya olarak içinden geçtiğimiz bu zor günlerden kurtuluş müjdecisi olmasını diliyorum. Tüm İslam Âlemi’nin Ramazan-ı Şerifi mübarek olsun” diyerek, İslam Âlemi’nin Ramazan ayını tebrik etti. 
Sokağa çıkma yasağı süresince hiç kimsenin mağdur olmaması için, belediye olarak tüm imkânları seferber ettiklerini ifade eden Başkan Gültak; Vefa Sosyal Destek Grubu’nun bir üyesi olarak, Ramazan pideleri ve erzak kolilerinin dağıtımının devam edeceğini söyledi.
Lütfen sokağa çıkmayalım!
Başkan Gültak; Koronavirüs salgını ile mücadelede alınan tedbirlere uymanın önemine de dikkat çektiği açıklamasında; “Maalesef dünyada her gün yüzlerce insan salgın nedeniyle yaşamını yitirmekte, binlerce kişi de enfekte olmaktadır. Salgına karşı alınan tüm tedbirlere lütfen riayet edelim, mecbur kalmadıkça evlerimizden dışarı çıkmayalım. Özellikle de 4 gün boyunca uygulanan sokağa çıkma yasağına kesinlikle uyalım. Hiçkimse endişe etmesin; Akdeniz Belediyesi olarak ihtiyaç sahibi bütün insanlarımıza ulaşacağız” ifadelerini kullandı