AKDENİZ ZABITASI KORONAVİRÜS DENETİMİNDE

AKDENİZ ZABITASI KORONAVİRÜS DENETİMİNDE

AKDENİZ ZABITASI KORONAVİRÜS DENETİMİNDE

Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler; Koronavirüs salgını ile başlatılan ulusal mücadele kapsamında, ilçe sınırlarında denetime çıktı, maske takmayan vatandaşları ve esnafı uyardı. 

Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Koronavirüs (Covid19) salgını ile mücadele kapsamında denetim ve uygulamalarına aralıksız devam ediyor. İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi ile “Sağlık İçin, Hepimiz İçin” sloganı ile yurt çapında gerçekleşen denetimler kapsamında Akdeniz Zabıtası da sahaya indi.

Ekipler; ilçe sınırlarında bulunan fırın; berber, beyaz eşya, elektronik, tekstil ve temizlik malzemesi satan mağazalar, lokanta ve gıda ürünü satan işyerlerinin yanı sıra, cadde ve sokaklarda maske, sosyal mesafe ve hijyen denetimleri yaptı. 

Maskesiz vatandaşları, maske takmaları için uyaran Akdeniz Zabıta Müdürlüğü ekipleri, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı, işyerlerinin temizliği ve hijyeni yönünden de kontroller gerçekleştirdi. Zabıta ekipleri, işyerlerine maskesiz müşteri almamaları yönünden de esnafları uyardı. 

Başkan Gültak; “Sevdiklerimiz ve kendimizin sağlığı için kurallara uyalım”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da vatandaşlara yaptığı çağrıda; salgın ile mücadele kapsamında; maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulması uyarısında bulundu yaptı. Başkan Gültak; “Neredeyse tüm dünya ülkelerini etkisi altına alan ve can kayıplarına sebep olan Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek amacıyla, İçişleri Bakanlığımız tarafından 81 ilimizde, meskenler hariç, bütün mekân ve alanlarda vatandaşlara istinasız maske takma zorunluluğu getirilmiştir. Başta sevdiklerimiz ve kendimiz olmak üzere, sağlığımızı korumak ve sürdürmek için kurallara lütfen uyalım. Özellikle de maske takmaya, temizliğimize ve sosyal mesafemizi korumaya dikkat edelim” dedi.