AKDENİZ'DE HALK SAĞLIĞINI TEHDİT EDEN YAPILAR ORTADAN KALDIRILIYOR

AKDENİZ'DE HALK SAĞLIĞINI TEHDİT EDEN YAPILAR ORTADAN KALDIRILIYOR

AKDENİZ'DE HALK SAĞLIĞINI TEHDİT EDEN YAPILAR ORTADAN KALDIRILIYOR

Bahçe ve Hebilli’de, sahiplerince terk edilmiş iki metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı
AKDENİZ’DE, HALK SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNİ TEHDİT EDEN YAPILAR TEMİZLENİYOR
* Akdeniz’de; Koronavirüs salgınına karşı ilçe genelinde dezenfekte çalışmaları sürerken; halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden, görsel kirlilik oluşturan, yer yer sosyal sorunlara yol açan metruk binaların yıkımı sürüyor.
Akdeniz Belediyesi’nin, Koronavirüs salgınının önlenmesine yönelik başlattığı seferberlik kapsamında, ilçenin dört bir yanında bulunan kamu kurum binaları ile özel işyerlerinde, okul, cami ve eczaneler, aile sağlığı merkezleri ve daha pek çok yerde dezenfekte çalışmaları kesintisiz devam ediyor. 
Akdeniz’de; bir yandan salgınla mücadele edilirken; diğer yandan, halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden, sahiplerince terk edilmiş yapıların yıkımına da devam ediliyor. Fen İşleri ekipleri son olarak; Bahçe ve Hebilli mahallelerinde, terk edilmiş metruk 2 yapının yıkımını kontrollü şekilde gerçekleştirdi. 
Yıkım öncesi çevrede güvenlik önlemleri alınırken, ardından da ekipler, sahiplerince terk edilmiş yapıların yıkımını iş makineleri yardımıyla yaptı. Yıkım sonucu ortaya çıkan moloz ve atıklar, kamyonlara yüklenip mahallelerden çıkarıldı. Vatandaşlar; bu tür binalarla ilgili şikâyetlerini, Teknik Hizmet Birimlerinin (0324-2387954) ve (0324-2387955) numaralı telefonları üzerinden yetkililere iletebiliyor.
Başkan Gültak; “İnsanlarımızın can güvenliği bizim için önceliklidir”
Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Koronavirüs salgınına karşı oluşan toplumsal hassasiyet nedeniyle, ilçe sınırları içinde bulunan metruk binalarla ilgili yoğun şikâyetler aldıklarını belirtti. Bu tür yapıların, can ve mal güvenliği açısından risk oluşturduğunu kaydeden Başkan Gültak, yasal süreçleri tamamlanan yapıların yıkımının en kısa sürede gerçekleştirildiğini ifade etti. 
Başkan Gültak; “Koronavirüs salgınına karşı Akdeniz’de çok kapsamlı bir mücadele çalışması başlattık. Bir yandan ilçemiz genelinde dezenfekte çalışması yaparken, diğer yandan hastalık riski yarattığı için halk sağlığını tehdit eden, harabeye dönüşmüş yapıları da yıkıp buraları tamamen temizliyoruz. Zira insanlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, belediye olarak önceliklerimiz arasındadır. Kimi zaman toplumsal sorunlara da yol açan, kent estetiğini ve düzenini bozan, çevre kirliliği ve kötü görüntüye neden olan terk edilmiş yapıların yıkımına ara vermeden devam edeceğiz” diye konuştu.