AKDENİZ'DE KORONAVİRÜS İLE MÜCADELE KESİNTİSİZ SÜRÜYOR

Hastaneler, eczaneler ve işyerleri ilaçlanıyor; caddeler, sokaklar ve çöp konteynırları yıkanıyor

AKDENİZ'DE KORONAVİRÜS İLE MÜCADELE KESİNTİSİZ SÜRÜYOR
AKDENİZ'DE KORONAVİRÜS İLE MÜCADELE KESİNTİSİZ SÜRÜYOR
AKDENİZ'DE KORONAVİRÜS İLE MÜCADELE KESİNTİSİZ SÜRÜYOR


AKDENİZ’DE KORONAVİRÜS İLE MÜCADELE KESİNTİSİZ SÜRÜYOR
  Akdeniz Belediyesi; Koronavirüs riskine karşı ilçe genelindeki hastaneler, aile sağlığı merkezleri, eczane ve işyerlerinin yanı sıra; cadde ve sokakları ile çöp konteynırlarının dezenfekte çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 


Akdeniz Belediyesi’nin, Koronavirüs (Covid19) salgının yayılmasına karşı verdiği mücadele kapsamında kurduğu 150 kişiden oluşan mobil dezenfektan ekiplerinin, kamu ve özel hastaneler, aile sağlığı merkezleri, eczaneler, işyerleri, balık pazarı, semt pazarları ile otobüs durakları gibi insanların yoğun olduğu mekanlara yönelik ilaçlama-dezenfekte çalışmaları kesintisiz şekilde sürüyor. 
Cadde ve sokaklar ile çöp konteynırları da yıkanıyor, dezenfekte ediliyor


Bir yandan da Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ise, cadde ve sokakların yanı sıra, çöp konteynırlarını da periyodik olarak ilaçlı su ile yıkıyor. Akdeniz Zabıta ekipleri de pazar yerlerinde maske takılması ve sosyal mesafeye uyulmasını denetlerken, alışverişe gelen vatandaşlara maske dağıtıyor. Öte yandan, salgınla mücadele kapsamında, ilçe sakinlerine dezenfektan jel dolu 50 cc’lik şişelerin dağıtımı da sürüyor. 
Başkan Gültak; “Ekiplerimiz, halk sağlığını korumak için 7/24 görevinin başında”
Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada; Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında seferberlik ilan ettiklerini, salgınla mücadelenin başladığı ilk günden itibaren ilçe genelinde dezenfekte edilmedik bölge bırakmamak için, mobil ekiplerin 7 gün 24 saat esasına göre çalıştığını ifade etti. 
“Halk sağlığını korumak ve sürdürmek için belediye olarak üzerimize düşen her türlü görev ve sorumluluğu yerine getireceğiz” diyen Başkan Gültak; “Farklı birimlerden 150 personelimizin yer aldığı mobil ekibimizin, Akdeniz genelinde bulunan tüm kamu ve özel hastaneler, aile sağlığı merkezleri, eczaneler, PTT ve banka şubeleri, ATM'ler ve işyerleri gibi insanların yoğun olduğu alanlarda dezenfekte çalışmaları aralıksız devam edecek. Salgınla mücadele kapsamında, cadde ve sokaklar ile çöp konteynırlarının da yıkanıp dezenfekte edilmesi çalışmaları sürecek. Vatandaşlarımızdan ricamız; Sağlık Bakanlığımız ile Bilim Kurulu’nun açıkladığı uyarılara mutlaka uymaları ve özellikle de sosyal mesafe kuralları ve kişisel hijyene dikkat etmeleridir” şeklinde konuştu.