AKDENİZDE METRUK BİNALAR YIKILIYOR

AKDENİZDE METRUK BİNALAR YIKILIYOR

AKDENİZDE METRUK BİNALAR YIKILIYOR

Akdeniz Belediyesi, sahiplerince terk edildiği için zaman içinde harabeye dönen, halkın can ve mal güvenliğini tehdit etmesinin yanında, görsel kirlilik yaratan metruk yapıların yıkımına aralıksız devam ediyor.


Merkez veya kırsal bölge ayırımı yapmadan, bugüne dek ilçe sınırlarında bulunan yüzlerce metruk binanın yıkımını gerçekleştirerek görsel kirliliği ortadan kaldıran Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü; son olarak yasal süreçleri tamamlanan Camili Mahallesi Camili Sokak numara 69 ile Barış Mahallesi 128. Cadde numara 16 adreslerindeki 2 metruk binanın kontrollü yıkımını yaptı. 
Çevre güvenliği alınarak ağır iş makineleri yardımıyla yapılan yıkım çalışmasıyla ortaya çıkan tonlarca inşaat yıkıntı atığı ve molozlar kamyonlara yüklenip mahallelerden çıkarılırken; çeşitli riskler ve tehlikeler barındıran harabe haldeki binaların yıkımına tanık olan mahalle sakinleri memnuniyetlerini dile getirdi. 
Talep ve şikâyetler en kısa sürede değerlendiriliyor
Fen işleri müdürlüğü ekiplerinin sahada yaptığı tespitlerin yanı sıra, muhtarlar, mahalle sakinleri ile bina sahiplerinin talep ve şikâyetleri üzerine, vatandaşların can ve mal güvenliği açısından riskler yaratan, kimi zaman toplumsal sorunlara sebep olan metruk yapıların yıkım çalışmaları kesintisiz devam edecek.