BASINA VE KAMUOYUNA DUYURU

BASINA VE KAMUOYUNA DUYURU

BASINA VE KAMUOYUNA DUYURU”

Akdeniz Belediyesi; Koronavirüs salgını (Covid19) ile ulusal bir mücadele verdiğimiz bu zorlu günlerde, özellikle evlerinden çıkmalarına sınırlama getirilen 65 yaş üstü vatandaşlarımız ile kronik hastalığı olan insanlarımız yararına çalışma yapmak üzere Akdeniz Kaymakamlığı Başkanlığında kurulan Akdeniz Vefa Sosyal Destek Grubu’nun bir üyesidir.

Akdeniz Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Grubu’nun hafta içinde yaptığı toplantıya; belediyemiz adına katılan Başkan Yardımcımız ve Zabıta Müdürümüz tarafından, Akdeniz Belediyesi olarak; salgının yayılmasını önlemek amacıyla sokağa çıkma yasağının uygulandığı hafta sonlarında, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik her türlü desteğin verilebileceği ifade edilmiştir.

Bu amaçla; sokağa çıkma yasağı sırasında, acil ihtiyaç olarak düşündüğümüz, ilçemizdeki mahallelerde gerekli ekmek dağıtımı ile ilgili çalışmalar yapılmak istendiği ifade edilerek, bu konuda gerekli izinler alınmıştır.

Bu kapsamda; Mersin Valiliği öncülüğü ile Akdeniz Kaymakamlığı koordinesinde kurulan Akdeniz Vefa Sosyal Destek Grubu’nun üyesi olan Akdeniz Belediyesi; gerek Valiliğimiz, gerekse Kaymakamlığımız ile sürekli iletişim içinde olarak ve gerekli prosedürleri yerine getirerek; ilan edilen 2 günlük sokağa çıkma yasağından etkilenmesi muhtemel vatandaşlarımıza ulaştırılması amacıyla, “Akdeniz Vefa Sosyal Destek Grubu adına” ekmek dağıtımı yapmaktadır. Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

M. MUSTAFA GÜLTAK

AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI