Başkan Cenkcimenoğlu’n dan 23 Nisan Kutlaması

Başkan Cenkcimenoğlu’n dan 23 Nisan Kutlaması

Başkan Cenkcimenoğlu’n dan 23 Nisan Kutlaması

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) kuruluşunun yıldönümü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 

Mesajında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, Kurtuluş Savaşı şartları altındayken TBMM’yi kurduğuna dikkat çeken Başkan Cenkcimenoğlu, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 102. Yılını kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu kutsal emanetine sahip çıkacağız” dedi.

 

Türkiye'yi güçlendirecek en önemli kavramın adalet olduğunun altını çizen Başkan Cenkcimenoğlu; "Biz, geçmişten aldığımız bu çok değerli mirasa sahip çıkmak için buradayız. Çocuklarımıza insan haklarının güvence altına alındığı, özgürlükçü, adil, laik ve demokratik bir Türkiye'yi miras bırakmak istiyoruz. Bu miras, en zor şartlar altında yılmadan mücadele etmenin mirasıdır. DEVA Partisi olarak bu mirası yaşatmak ve çocuklarımıza ulaştırmak için buradayız. Keyfi yönetimin sürekli krizlere yol açtığını biliyoruz. Bu krizlerin ülkemizi, milletimizi fakirleştirdiğine hep beraber şahit oluyoruz."

Bu duygu ve düşünce ile sözlerine devam eden Başkan Cenkcimenoğlu; Milli Mücadelenin lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Anadolu'nun dört bir yanından gelerek, Kurtuluş Savaşı Mücadelesi veren tüm demokrasi ve kurtuluş kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” diye konuştu.