BAŞKAN GÜLTAK 19 MAYIS KUTLAMA MESAJI

BAŞKAN GÜLTAK 19 MAYIS KUTLAMA MESAJI

BAŞKAN GÜLTAK 19 MAYIS KUTLAMA MESAJI

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’ nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında; “Samsun’da, tam 103 yıl önce yakılan bağımsızlık ateşi, emperyalist güçler tarafından yok edilmek istenen aziz, fedakâr ve cefakâr milletimizin hayat ışığı olmuştur” dedi.

Mesajında, 19 Mayıs 1919’un; Türk Milleti’nin tarihinde çok özel bir yeri ve anlamı olduğuna dikkat çeken Başkan Gültak; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Anadolu’da kurtuluş savaşını başlatmak için Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıktığı 19 Mayıs 1919; ülkemizin kaderini değiştiren ve yolumuzu aydınlatan bir tarihtir. Bundan tam 103 yıl önce yakılan bağımsızlık ateşi, itilaf devletlerince işgal edilmek istenen milletimizin önünü aydınlatan bir meşale, bir yaşam ışığı olmuştur” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türk milletinin kurtuluş mücadelesini başlattığı gün olan 19 Mayıs’ın; zafere giden yolda atılmış en büyük adım olduğunu kaydeden Başkan Gültak, mesajında şu ifadeleri kaydetti;

"Türk Milleti, bundan tam 103 yıl önce bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, önce milli mücadeleyi başlatarak kurtuluşa, ardından da Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak bağımsızlık ve özgürlüğe ulaşmanın güçlü ve sarsılmaz temellerini atmıştır. Gençliğimize bayram olarak armağan edilen bu günde, Kurtuluş Savaşı’nın Komutanı ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kıymetli Silah Arkadaşlarını ve vatan uğruna toprağa düşen bütün şehitlerimizi saygıyla yâd ediyor, aziz milletimizin ve değerli gençlerimizin bayramını kutluyorum.”