BAŞKAN GÜLTAK BAHÇE VE KÜLTÜR MAHALLELERİNE MİSAFİR OLDU

BAŞKAN GÜLTAK BAHÇE VE KÜLTÜR MAHALLELERİNE MİSAFİR OLDU

BAŞKAN GÜLTAK BAHÇE VE KÜLTÜR MAHALLELERİNE MİSAFİR OLDU

 Mahalle ziyaretlerini sürdüren Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Bahçe ve Kültür mahallelerini gezdi.

Her iki mahallede yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Gültak, muhtarlar ve vatandaşların sıkıntı ve taleplerini dinledi. 
* Başkan Gültak, “Muhtarlarımızın; elektrik, su, telefon ve internet faturalarının 400 liralık kısmını karşılayacağız. Yenilenmesi gereken muhtarlıklarımızla ilgili, üzerimize düşen görev ve sorumluluğu da yerine getireceğiz. Yasalar ve imkânlarımız ölçüsünde muhtarlarımıza destek vermeye devam edeceğiz” dedi.
Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, gün içinde ilk olarak Bahçe Mahallesi’ni ziyaret ederek, Muhtar Mehmet Dane ile birlikte sokakları gezdi, ekiplerin bölgede yaptığı altyapı çalışmalarını yerinde inceledi. Gördüğü bir takım eksikliklerin en kısa sürede giderilmesi için ekiplere talimat veren Başkan Gültak, Muhtar Dane ile birlikte Şeyh Ahmet Migrubi Türbesi’ni de ziyaret etti, türbede onarım ve yenileme çalışması başlatılması amacıyla yetkililere talimat verdi. 
“Yeni ve düzenli bir kent istiyorsak kentsel dönüşümü başlatmalıyız”
Bahçe Mahallesi’nin, kentin en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunun altını çizen Başkan Gültak, “Çok güzel bir mahallemiz, tabi insanları da güzel. Eski bir mahalle olması nedeniyle altyapı sorunları var. Biliyorsunuz Bahçe ve Barış mahallelerimizle ilgili TOKİ ile bir protokol yaptık. Görüşmelerin ikinci aşamasındayız. Yakın tarihte TOKİ yetkilileri gelip mahalle sakinlerimizle yeniden görüşecek. Evet, belki TOKİ burada çok daha büyük özveride bulunacak ama ben ısrarla bu projenin hayata geçmesini istiyorum. Çünkü Barış, Bahçe, Üçocak ve Yeni Mahalle gibi merkezdeki mahallelerimizin dönüşmesi gerek. Bizde TOKİ eliyle bu dönüşümün en kısa sürede başlamasını istiyoruz. Hayatımızı yeni bir düzene koyabilmek, daha düzenli bir kent yaşamına kavuşmak için dönüşümü başlatmalıyız” diye konuştu.
“Kültür Mahallesi Muhtarlık binası taşınacak”
Başkan Gültak; Bahçe’nin ardından Kültür Mahalle Muhtarı Ali Karadeniz’i makamında ziyaret edip çeşitli konularda görüş alışverişinde bulundu. Karadeniz’in; muhtarlık binası ile ilgili sorunlarını dinleyen Başkan Gültak, binanın yerinin değişmesi konusunda başkan yardımcısı ile görüştüğünü, Milli Emlak ile görüşüleceğini ve muhtarlık binasının uygun bir alana taşınacağını belirtti. Muhtarların çok önemli bir hizmet verdiğini, bu nedenle de muhtarları çok önemsediğini vurgulayan Başkan Gültak; “Bizler; muhtarlarımıza hizmet verirken, aslında tüm mahalle sakinlerine hizmet vermiş oluyoruz. Bu nedenle muhtarlık binalarımızın temiz, nezih ve yeterli genişlikte olması gerekir. Milli Emlak ile görüştükten sonra tahsis yazılarını hazırlayacağız. Herhangi bir yasal sıkıntı çıkmaz ise, hem muhtarımıza hem de mahalle sakinlerimize yakışır iki odalı bir muhtarlık binası yaparız. Ayrıca mahalle içindeki birkaç sıkıntıyı da arkadaşlarımız not aldı. Yakın zaman içinde bu sorunlar tek tek çözülecek” dedi.
“Mersinliler, denizin üzerinde kurulacak köprüden Millet Bahçesi’ne yürüyebilecek”
Kültür Mahallesi’nde bulunan Çamlıbel Marinası’nın, Türkiye’nin en güzel marinalarından biri olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Gültak; “Buranın etüt projeleri yapıldı. Yakın zamanda bu marinadaki profesyonel balıkçılar Karaduvar Limanı’na taşınacak. Nitekim Ulaştırma Bakanlığımız uzmanları şu anda Karaduvar’da çalışıyor, liman büyüyor. Burada sadece amatör balıkçılar ve yat sahipleri kalacak. Burada ayrıca çeşitli su sporları da yapılabilecek. Atatürk Parkı’nın sonundan Millet Bahçesi’ne kadar, eğer mühendislik açısından sorun çıkmaz ise güzel bir köprü de yapılacak. Bu köprü sayede insanlarımız, Atatürk Parkı’ndan başlayıp, denizin üzerinden Millet bahçesine kadar gelebilecekler” diye konuştu.