BAŞKAN GÜLTAK'TAN ÇAĞRI - TARİHİ MERSİN EVLERİNİ YAŞATALIM

BAŞKAN GÜLTAK'TAN ÇAĞRI - TARİHİ MERSİN EVLERİNİ YAŞATALIM

BAŞKAN GÜLTAK'TAN ÇAĞRI - TARİHİ MERSİN EVLERİNİ YAŞATALIM

Başkan Gültak, Mersin’in en eski eşraflarından biri olan Atat Ailesi’nce restore edilen Tarihi Mersin Evi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu,  yenileme çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. 
Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; Başkan Yardımcısı Uğur Sözkesen ve Akdeniz Kent Konseyi Başkanı Mustafa Erim ile birlikte, Kültür Mahallesi 4308 Sokak üzerinde bulunan, 1930'lardan bu yana tarihi ve kültürel dokusunu korumayı başarmış olan, ayrıca restorasyon çalışmaları da tamamlanan binayı ziyaret etti. 


“Mersin’in tarihi ve kültürü bu evlerde yaşıyor”
Mersinde çarpık yapılaşma sonucu, her geçen gün sayıları azalan Tarihi Mersin Evleri’ne kişi veya kurumların sahip çıkması gerektiğinin altını çizen Başkan Gültak; " Böyle güzel bir Tarihi Mersin evini gastronomi alanında kentimize ve insanlarımıza kazandırdıkları için Atat Ailesi’ne çok teşekkür ediyorum. Mersin'in; tarihinin yaşatıldığı ve geçmişinin ön plana çıkarıldığı alanı çok zevkli dizayn etmişler. Özellikle mutfak kısmında gastronomi alanından mezun olan kişilerle çalışarak, bir farkındalık yaratmak istiyorlar. Biz de bu tür özel sektörleri teşvik ediyoruz” dedi.
“Bazı etkinliklerimizi burada yapacağız”
Sözlerini; “Akdeniz Belediyesi ve diğer belediye başkanları olarak, şehri kucaklayıp bu tür yapıları ön plana çıkarmamız lazım” şeklinde sürdüren Başkan Gültak, “Kentsel dönüşümü başlatıp buraların nefes alması için gerekli çalışmaların yapılması gerekiyor. Çamlıbel, Kiremithane, Cami Şerif'te çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu tür tarihi evler çok önemli. Mersin'in tarihini ortaya koyuyor. Böyle bir ortamda yatırım yaptıkları için Atat Ailesi’ne teşekkür ediyorum. Belediye olarak bazı etkinliklerimizi burada gerçekleştireceğiz. Sanatseverleri ve vatandaşlarımızı davet ediyorum. Mutlaka görmeleri gereken bir mekân” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
“Sadece bir restoran değil…”
Tarihi Mersin Evi’ni restore eden Fuad Atat ise yaptığı açıklamada; "Bize nezaket gösterip gelip ziyaret ettikleri için Akdeniz Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Gültak'a teşekkür ediyoruz. Biz, Mersin'e yeni bir soluk kazandırmak, şehrimizin milli servetlerini ortaya çıkarmak istiyoruz. Sadece bir restoran olarak değil, insanların toplanıp söyleşi yapabileceği, bir şeyler paylaşabileceği bir ortam haline getirmeye çalıştık. Bu işi sürdürülebilir bir değer yaratarak devam ettirmek istiyoruz” diye konuştu. Atat; "Biz inşallah böyle yatırım yapmak isteyen insanlara vesile oluruz. Bu sayede Mersinin tarihi evlerini kurtarma imkânı sağlamış oluruz. Belediye Başkanımızın bu yöndeki çalışmalarını çok takdir ediyor ve teşekkür ediyoruz. Beraber güzel yerlere varacağımızı ümit ediyorum" ifadelerini kullandı.