BAŞKAN ÖZYİĞİT, 8 MART’I EMEKÇİ KADINLARLA KUTLADI

BAŞKAN ÖZYİĞİT, 8 MART’I EMEKÇİ KADINLARLA KUTLADI

BAŞKAN ÖZYİĞİT, 8 MART’I EMEKÇİ KADINLARLA KUTLADI

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Değirmançay  (Köyü)Mahallesi’nde emekçi kadınlarla bir araya geldi. Değirmançaylı kadınlar Başkan Özyiğit’i dev Türk bayrağı ile karşıladı. Başkan Özyiğit, kadınlara karanfil ve yemeni başörtüsü hediye etti.  

Kadınların hayatın her alanında daha fazla yer alması ve kadınların yerel yönetimlerde de söz sahibi olması amacıyla yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Değirmençaylı kadınlarla buluştu. Başkan Özyiğit’in kadınlarla bir araya geldiği programda şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu.  İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Başkan Abdullah Özyiğit, kadınlara karanfil ve yemeni hediye ederek günlerini kutladı. Başkan Özyiğit, kadınların taleplerini tek tek dinledi.

BAŞKAN ÖZYİĞİT, “KADINI DIŞLAYAN ANLAYIŞIN KARŞISINDAYIZ”

Programda konuşan Başkan Abdullah Özyiğit, çalışma ve sosyal hayatta kadını dışlayan anlayışın karşısında olduklarını vurguladı. Başkan Özyiğit, ayrıca hizmetlerinde kadınlara pozitif ayrımcılık yapmaktan çekinmediklerini de kaydetti.  8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Yenişehir Belediyesi olarak düzenleyecekleri etkinliklere katılmak isteyen Değirmençaylı kadınlar için ücretsiz ulaşım imkânı sağlayacaklarını ifade eden Başkan Özyiğit, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Yenişehir Belediyesi olarak bizler de bir dizi etkinlik yapıyoruz. Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezimizde düzenleyeceğimiz etkinliklere katılmak isteyen kadınlar için otobüs göndereceğiz.  Etkinlikte oyuncu Meltem Cumbul ve yazar İpek Ongun sizlerle birlikte olacak. Tiyatro gösterisi ve koro dinletileri olacak, beraber güzel bir gün geçireceğiz. Sizleri orada görmek bizi çok memnun edecektir. Kadınlar 8 Mart etkinliklerinde olacak erkekler başının çaresine baksın. Sizinle güzel bir bahar gününde bir arada olmak çok bizleri çok mutlu etti. Bu güzel karşılama için hepinize çok teşekkür ediyorum, ne zaman bir isteğiniz ve arzunuz olursa bana iletebilirsiniz.  Bizler size hizmet etmek için göreve geldik, terimizin son damlasına kadar taleplerinizi karşılamak için çalışacağız. ”dedi.

Türkiye’de kadınlara seçme ve seçilme hakkının Avrupa ve dünya ülkelerinde çok daha önce verildiğine dikkat çeken Başkan Abdullah Özyiğit, “Ülkemiz çok özel bir konumda Avrupa ve dünyada henüz yokken Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kadınlara seçme ve seçilme hakkını herkesten önce verdi. Çünkü o biliyordu ki; Kurtuluş Savaşı’nda mücadele ederken yanında daima yer alan Türk kadınıydı. Ve kadınların hak ettiği o hakkı kendilerine teslim etti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk büyük bir devlet adamı ve eşsiz bir liderdir. Onun bıraktığı devrimleri sonsuza kadar koruyacağız.” Şeklinde konuştu. Değirmençaylı kadınlar da Başkan Abdullah Özyiğit’in ziyaretlerinden dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdiler.

BAŞKAN ÖZYİĞİT, KADIN PERSONELLERİNİ DE UNUTMADI

Değirmançay (köyü) Mahallesi’nde yaşayan kadınlarla buluşan Başkan Abdullah Özyiğit, Yenişehir Belediyesi’nin emekçi kadın personellerini de unutmadı. Başkan Özyiğit, kadın personelleri çalıştıkları birimlerde tek tek ziyaret ederek kendilerine karanfil hediye etti. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle haftanın son günü belediyede çalışan kadın personellerinin kadınlar gününü kutlayan Başkan Özyiğit, kadınlarla bire bir sohbet etti.