Başkan Özyiğit Akkent’te artık su baskınları yaşanmayacak

Başkan Özyiğit Akkent’te artık su baskınları yaşanmayacak

Başkan Özyiğit Akkent’te artık su baskınları yaşanmayacak

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Akkent Mahallesinde devam eden kaldırım, yol yapım ve asfalt serme çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Özyiğit, MESKİ ile koordineli olarak yaptıkları çalışmalar neticesinde Akkent’te su baskınlarının önüne geçeceklerini söyleyerek, “Akkent Mahallemizde artık su baskınları yaşanmayacak” dedi.


Mersin Yenişehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde kaldırım ve yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de üst yapı yenileme çalışmaları sık sık yerinde inceliyor. Çalışma yapılan bölgelerde vatandaşlarla da bir araya gelen Başkan Özyiğit, vatandaşların görüş ve önerilerini de dinliyor. 
Başkan Özyiğit, “Çalışmaları kısa sürede tamamlayacağız.”
Akkent Mahallesinde devam eden çalışmalarla ile ilgili konuşan Başkan Özyiğit, su baskınlarının yaşandığı bölgede ivedilikle çalışma başlattıklarını vurgulayarak şunları kaydetti: “Akkent Mahallemizde daha önce sık sık su baskınları yaşanıyordu. Kuzeydeki Batıkent ve Kuzeykent mahallelerinden gelen yağmur suları Akkent’te su baskınlarına neden oluyordu.  Bu bölgede ivedilikle bir çalışma başlattık. Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü(MESKİ) ile birlikte koordineli olarak yaptığımız çalışmalar neticesinde bu bölgede yağmur suyu hatları genişletilerek, yenilendi. Biz de Yenişehir Belediyesi olarak kaldırım, yol yapım ve asfalt serme çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çalışmaları kısa sürede de tamamlayacağız.  Bundan sonraki süreçte bu bölgede böyle bir sorun yaşanmayacak. Kentimizde yaşayan vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek adına sorunlara anında müdahale ediyoruz. Dokunduğumuz her nokta yaşamak için daha güzel bir yer haline geliyor. Tüm bu çalışmalarda emek veren çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”
Bölgedeki vatandaşlar da mahallelerindeki üst yapı çalışmalarından dolayı memnuniyetlerini dile getiriyor.