Başkan Özyiğit, “Kadın mücadelesini yükseltmeliyiz”

Başkan Özyiğit, “Kadın mücadelesini yükseltmeliyiz”

Başkan Özyiğit, “Kadın mücadelesini yükseltmeliyiz”

Başkan Özyiğit, “Kadın mücadelesini yükseltmeliyiz”

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Özyiğit, mesajında iyi temennilerin kadının üzerindeki baskıyı durdurmaya yetmediğini vurgulayarak, hayatın her alanındaki eylem ve davranışlarla kadın mücadelesinin yükseltilmesi gerektiğini belirtti.

Kadına yönelik tüm hak ihlallerinin son bulması dileğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, mesajında şu ifadeleri kullandı: “Kadınlara yönelik baskıya, şiddete, cinsel istismara, cinsiyet eşitsizliğine, cinayete ve sömürüye karşı kadınların yanındayız. Dün olduğu gibi bugün de kadınların hak arayışına şiddetle karşılık veren zihniyetin karşısında dimdik duracağız.  

Tarih boyunca uğradığı sistematik saldırılara karşı kadınların verdiği mücadeleye destek olmak ve kadınların gasp edilen haklarını kazanmalarını sağlamak amacıyla toplum olarak hep birlikte hareket etmeliyiz.

İyi temennilerin kadının üzerindeki baskıyı durdurmaya yetmediğini biliyoruz. Bu nedenle yaşamımızın her alanındaki eylem ve davranışlarımızda kadın mücadelesini yükseltmeliyiz.

Yönetim, istihdam, eğitim ve politika gibi hayatın her alanında erkeklerle aynı oranda temsil hakkına kavuşmak isteyen kadına ödettirilen bedel bizleri derinden yaralamaktadır.

Bizler, Türk kadına ilk defa seçme ve seçilme hakkını veren  Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden yürümeye devam edeceğiz.

Sadece özgür ve mutlu bir şekilde yaşamak istediği için öldürülen tüm kadınları saygıyla anıyorum.

Kadına yönelik tüm hak ihlallerinin son bulması dileğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”