Başkan Özyiğit’ten aile eğitimi mezunlarına sertifika

Başkan Özyiğit’ten aile eğitimi mezunlarına sertifika

Başkan Özyiğit’ten aile eğitimi mezunlarına sertifika
Başkan Özyiğit’ten aile eğitimi mezunlarına sertifika

          Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, ‘Her Aile Bir Okuldur’ sloganıyla hayata geçirdikleri 0-3 Yaş Aile Eğitimi Projesi kapsamında eğitimlerini tamamlayan ailelere sertifikalarını verdi. Korona virüs nedeniyle sadece iki aileye sertifikalarını veren Başkan Özyiğit, diğer ailelerle de video konferans yöntemiyle görüşerek, aileleri tebrik etti.

    0-3 yaş arası erken çocukluk eğitimleriyle ülkemizde eğitim alanında büyük bir boşluğu gidermeyi hedefleyen Yenişehir Belediyesi, proje kapsamında eğitimlerini korona virüsüne rağmen devam ettiriyor.

         Çocukların erken yaşta desteklenmesi üzerine tasarlanan projede verilen eğitimler korona virüs nedeniyle sadece online olarak devam ediyor.  Yenişehir Belediyesi ve Marmara Üniversitesi ile iş birliğiyle devam eden projede eğitimler uzman akademisyenler tarafından veriliyor.

Başkan Özyiğit “Çocukların gelişimini takip edeceğiz”

   Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, eğitimlerini tamamlayan Seda Arin ve Didem Karayel’i makamında kabul ederek sertifikalarını verdi. Erken çocukluk eğitimlerinin gerekliliğine dikkat çeken Başkan Özyiğit, “Bu eğitimlerin önemini vatandaşlarımıza anlatacağız ve projemizi devam ettireceğiz. 0-3 yaş erken çocukluk eğitiminin gerekliliği bilimsel bir gerçeklik, biz bunu seçim çalışmalarımıza başlamadan önce tespit etmiştik. Ve bu projeyi hayata geçireceğimizi söylemiştik. Sizler de ikinci mezunlarımızsınız, üçüncü grubumuz da eğitimlerine başladı.

      Çocuklarınızın gelecekteki gelişimlerini takip edeceğiz, çok başarılı olacaklarına eminiz. Bu veriler herkese erken çocukluk eğitiminin önemini de anlatmış olacak.” dedi.
 

“Çocuklardaki hızlı gelişim bizi de mutlu ediyor”
    Ailelerin eğitimlerden dolayı çok memnun olduğunu söyleyen Başkan Özyiğit, “Erken çocukluk eğitimleri Avrupa’da ve dünyanın gelişmiş ülkelerinde veriliyor. Ancak ülkemizde bu konuda büyük bir eksikliğimiz var. Okul öncesi denildiğinde akıllara 5-6 yaş geliyor. Halbuki çocukların zihinsel gelişimlerinin büyük bölümü 0-3 yaş arasında gerçekleşiyor. Biz de bu dönemdeki eğitim eksikliğini gidermeyi hedefliyoruz. Teorik olarak başarı yakalayacağımızı biliyorduk ama eğitim alan ailelerin bizlere geri dönüşleri ve eğitim sonucunda çocuklarındaki hızlı gelişim bizi çok mutlu ediyor.  İyi ki yapmışız diyorum. Önümüzdeki yıllarda inanıyoruz ki 0-3 yaş erken çocukluk eğitimleri tüm Türkiye’ye yayılacak.” diye konuştu.

      Eğitimlerle birlikte doğru bildiği bir çok  yanlışını fark ettiğini kaydeden anne Seda Arin, “Yenişehir Belediyesi olarak ülkemizde 0-3 yaşarası erken çocukluk eğitiminde öncü oldunuz. Ve herkes bu eğitimi alma fırsatı yakaladı. Bu eğitimlere başladığımız andan itibaren arkadaşlarımız ve yakın çevremiz bize ‘Belediyenin böyle ücretli bir eğitimi mi var’ diye soruyorlardı. ‘Hayır tamamen ücretsiz’ dediğimizde ise insanlar çok şaşırıyordu. Çünkü gerçekten eğitim aldığımız hocalarımız bu alanda çok başarılılar. Sizler de gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Yani doğru bildiğim çok yanlışlarım vardı, bunların farkına vardım.”ifadelerini kullandı. Didem Karayel ise eğitimlerle birlikte birçok hatasının farkına vardığını söyleyerek Başkan Abdullah Özyiğit’e proje için teşekkür etti.