BAŞKAN SEÇER, BELÇİKA MERSİN FAHRİ KONSOLOSLUĞU’NUN AÇILIŞI İÇİN DÜZENLENEN RESEPSİYONA KATILDI

BAŞKAN SEÇER, BELÇİKA MERSİN FAHRİ KONSOLOSLUĞU’NUN AÇILIŞI İÇİN DÜZENLENEN RESEPSİYONA KATILDI

BAŞKAN SEÇER, BELÇİKA MERSİN FAHRİ KONSOLOSLUĞU’NUN AÇILIŞI İÇİN DÜZENLENEN RESEPSİYONA KATILDI

Başkan Seçer ve Meral Seçer, Belçika Fahri Konsolosluğu’nun Mersin’de açılışı dolayısıyla düzenlenen kutlama resepsiyonuna katıldı. Başkan Seçer, Fahri Konsolosluğun Mersin’de açılmasının iki ülke arasında daha güçlü iletişim kurulması açısından önemli olduğunu belirterek,  “Sayın Fahri Başkonsolos Veysel Memiş vasıtasıyla bir iletişim kurulabilir, bu deneyimlerden karşılıklı olarak da şehirlerimiz yararlanabilir” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Meral Seçer, Belçika Mersin Fahri Konsolosluğu’nun açılışı dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katıldı. Mersin’de açılan Belçika Fahri Konsolosluğu’nun iki ülke arasındaki ilişkileri daha da güçlendireceğini belirten Başkan Seçer, Fahri Konsolos olarak seçilen Veysel Memiş’e görevinde başarılar diledi.

“Veysel Bey’in de katkılarıyla ticaret hacmini daha da yükseklere taşımış olacağız”

Mersin Divan Otel’de düzenlenen resepsiyona Başkan Seçer ve Meral Seçer’in yanı sıra Mersin Valisi Ali İhsan Su, Belçika’nın Ankara Büyükelçisi Paul Huynen, kent protokolü ve iş dünyası temsilcileri de katıldı. Mersin Valisi Ali İhsan Su, Belçika Fahri Konsolosluğu’nun iki ülkeye de hayırlı olmasını dilerek, “İnanıyorum ki Sayın Büyükelçi’nin bu ziyaretleri ve tabi ki burada Fahri Konsolos olarak görev yapacak olan Veysel Bey’in de katkılarıyla bu ticaret hacmini daha da yükseklere taşımış olacağız” dedi.

Başkan Seçer: “Mersin huzur, sevgi, saygı kentidir”

Başkan Seçer, Belçika ve Mersin’in kadim bir geçmişe sahip olduğunu vurgulayarak, “Belçika, Avrupa’nın önemli bir ülkesi. Özellikle deniz ticaretindeki yeri ve kadim geçmişi dünyada çok önemli ve stratejik. Mersinimiz de Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de dünyaya açılan en önemli limanını barındıran çok değerli, çok stratejik bir şehir. Bu anlamda burada Sayın Fahri Konsolos Veysel Memiş vasıtasıyla bir iletişim kurulabilir, bu deneyimlerden karşılıklı olarak da şehirlerimiz yararlanabilir” dedi. İki ülke arasındaki iş birliğinin güçlenmesi konusunda da görüşlerini paylaşan Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Hem Belçika hem Türkiye düzeyinde ilişkileri yürütmek hükümetler arası olan diyalogla ilgili bir durumdur. Ancak şu da hepimiz tarafından bilinmelidir ki ülkeler arasında ekonomik, kültürel, sosyal iletişimin başlıca en önemli öğesi bir kere siyasal anlamda iş birliği yapabilmektir. Umut ediyorum; Türkiye Cumhuriyeti ile Belçika arasındaki bu siyasal bağlar güçlü bir şekil alır ve birbirimizle iletişimimiz eskisine göre çok daha iyi noktalara gelebilir. Diğer taraftan Sayın Büyükelçi’ye şunu söyledim. Kentin Belediye Başkanı olarak burada yaşayan yaklaşık 150 Belçika vatandaşı aynı zamanda bizlerin vatandaşıdır. Mersin huzur, sevgi, saygı kentidir. Burada kendilerini iyi hissetmelerini söyledim ve bu duyguları da burada bir kez daha sizlerle paylaşmak istedim. Tekrar Veysel Memiş’e görevinden dolayı başarılar diliyorum. Hayırlı olsun diyorum.”

Huynen: “Tarihi, büyüleyici bir şehir olan Mersin’i keşfetme fırsatım oldu”

Belçika Ankara Büyükelçisi Paul Huynen, Mersin’de olmaktan ve Mersin’i tanımaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Geçtiğimiz birkaç gün boyunca çeşitli yöneticilerle tanışma ve tarihi, büyüleyici bir şehir olan Mersin’i keşfetme fırsatım oldu. Benim için öne çıkan; çok keyifli bir Akdeniz ikliminin yanı sıra karşılaştığımız misafirperverlik Fahri Konsolosluk açma konusunda Mersin’in ideal bir yer olduğuna beni daha da ikna etti”  ifadelerini kullandı.

Belçika Fahri Konsolosu olarak atanan Veysel Memiş, “Öncelikle bu göreve atanmaktan dolayı şahsım adına çok gururlu olduğumu belirtmek isterim. Türkiye’nin önemli sanayi bölgelerinden olan Çukurova bölgesinde Belçika ile olan ilişkilerin güçlenmesi, yatırımların artması ve tecrübe paylaşımı konusunda sanayici bir aileden gelen biri olarak iki ülke arasında köprü kuracağıma ve başarılı işlere imza atacağımıza inanıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Belçika Büyükelçiliği heyeti ve kent protokolü ile birlikte temsili açılış kurdelesi kesildi.