BAŞKAN SEÇER’DEN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

BAŞKAN SEÇER’DEN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI
BAŞKAN SEÇER’DEN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN SEÇER’DEN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Seçer, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“1 Mayıs, tüm dünyada milyonlarca işçi, emekçi ve çalışanın birlik, mücadele ve dayanışma günüdür.

Demokrasi ve insan haklarının geliştirilmesi açısından tarihi bir öneme sahip olan 1 Mayıs, aynı zamanda iş ve emek mücadelesi verenlerin daha eşit ve özgür dünyaya olan özlemlerini dile getirdikleri bir gündür.

Bu yılki 1 Mayıs, Covid-19 ve dünya genelinde ilan edilen pandemi nedeniyle, önceki yıllardan çok daha farklı bir anlam taşımaktadır. Salgın, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bilimin sağlık üzerindeki yerini ve sosyal devletin varlığının önemini bir kez daha ortaya çıkarmıştır. İnsanlığı tehdit eden bu küresel salgın, sosyal ve hukuk devletinden uzaklaşıldığında, nasıl bir geleceğin bizleri beklediğini göstermesi açısından ibret vericidir.

Emeğin, barışın, kardeşliğin, dayanışmanın, birlik ve beraberliğin simgeleştiği 1 Mayıs’ın toplumsal refahın sağlanmasında da özel bir yeri bulunmaktadır.

Tarımda, sanayide, bilimde, teknolojide, sağlıkta, hizmet sektöründe ve hayatın daha pek çok alanında üretenler sayesinde toplumların refah düzeyleri yükselmektedir. Bizler de bu gerçeği bilerek, her alanda üreten ve insanlarımıza nitelikli istihdam olanakları yaratma uğraşı veren bir belediyecilik anlayışıyla; kentimizin ve ülkemizin güzel yarınlara ilerleyişi için kararlılıkla ve özveriyle çalışıyoruz.

Sosyal belediyecilik anlayışımızın gereği olarak bugüne kadar çalışanların her zaman yanında olduk ve bundan sonra da olmaya ve aynı ilkelerle çalışmaya devam edeceğiz.

Mersin’in hak ettiği yeni yatırımlarla daha çok gelişmesi, ülkemizde ve dünyada hak ettiği yere kavuşması, insanlarımızın iş ve aş sahibi olması ve kentimizin refah seviyesi yüksek bir kent olması için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemiz ve güzel şehrimizin büyüyüp, gelişmesi için canla başla çalışan, ekmeğine alın terini katmış olan başta Büyükşehir Belediyemiz’in çalışanları olmak üzere bütün işçi ve emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum.”