BAŞKAN YILMAZ; "YENİ DÜNYA DÜZENİNDE TÜRKİYE’NİN LİDERLİĞİ BAŞLIYOR”

BAŞKAN YILMAZ; "YENİ DÜNYA DÜZENİNDE TÜRKİYE’NİN LİDERLİĞİ BAŞLIYOR”

BAŞKAN YILMAZ; "YENİ DÜNYA DÜZENİNDE TÜRKİYE’NİN LİDERLİĞİ BAŞLIYOR”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen,  "Covid-19 Sonrası Türkiye-AB İktisadi ve Ticari İlişkileri" webinarına katıldı.

 

Salgının dünya ekonomisi üzerine etkisinin konuşulduğu webinar; Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Faruk Kaymakçı, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, EUROCHAMBRES Genel Sekreteri Arnaldo Abruzzini ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla yapıldı.

 

Türkiye ile AB’nin ekonomik ve ticari ilişkilerinin de masaya yatırıldığı toplantıyla ilgili açıklama yapan Başkan Yılmaz, Türk Milleti'nin sahip olduğu en önemli özelliğin birlik ve beraberlik ruhu olduğunu belirterek; "Dünya, Koronavirüse karşı çok zorlu bir sınavdan geçiyor. Türkiye bu noktada uyguladığı tedbir ve izlediği yöntemlerle tüm dünya tarafından en iyi notu alan ülkelerden biri” dedi.

 

Yeni dünya düzeninde Türkiye'nin, dünyanın en önemli aktörlerinden olmaya namzet olduğunu gururla vurguladıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, Covid-19 sonrasında Türkiye'nin liderliğinin başlayacağını, bu süreçten en güçlü çıkacak ülkelerin başında Türkiye’nin geldiğini kaydetti.