“Belediyenin gücü var ki 2 bin 941 kişi belediyeye alındı

“Belediyenin gücü var ki 2 bin 941 kişi belediyeye alındı

“Belediyenin gücü var ki 2 bin 941 kişi belediyeye alındı

Daha önce de reddedilen borçlanma maddesini bir kez daha meclise getiren Başkan Vahap Seçer’in, “Neden ret oyu kullandınız açıklayın” demesi üzerine konuşan Mahmut Tat, “Belediyenin gücü var ki 2 bin 941 kişi belediyeye alındı. Belediye bütün bu kaynaklara gücünü buluyor ise yatırıma da gücünü bulacaktır” diyerek yanıt verdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısında borçlanma maddesi görüşüldü. Seçer hayır oyu kullananların söz alıp, sebebini söylemesi gerektiğini dile getirerek, “Türkiye’de Cumhur İttifakı’nın ikbali ve istikbali için Mersin’i feda etmeyin buradan da Ak Partili üyelere mesaj olsun. Ankara’dan bağımsız siyaset yapalım” şeklinde konuştu.

“Belediye bütün bu kaynaklara gücünü buluyor ise yatırıma da gücünü bulacaktır”

Daha sonra söz alan MHP Grup Başkanvekili Mahmut Tat, belediye kadrosuna alınan 2 bin 941 kişi üzerinden yanıt verdi. Belediyenin 180-190 milyonluk yatırımları ketndi bütçesi ve öz kaynakları ile yapabilecek güçte olduğunu dile getiren Tat, “Bu münasebetle biz bu kredinin verilmesini şu anlamda büyük yatırımlara gelecek şekilde bir uygulamaya kaynak teşkil etmesini uygun görmedik. Yapılacak yatırımları gördük. Yatırımlarla ilgili Büyükşehirin kendi öz kaynakları mevcuttur. Yatırımını ve uygulamasını yapabilir. Mersin güçlü bir belediye diyoruz. Belediyenin gücü var ki 2 bin 941 kişi belediyeye alındı. Belediye bütün bu kaynaklara gücünü buluyor ise yatırıma da gücünü bulacaktır. Rakamlar çok büyük rakamlar değil. O münasebetle de Cumhur İttifakı olarak böyle bir rakamın şu aşamada kredi olarak uygun bulmadık” dedi.

Kaynak sayfa33