BİR MER-EK BÜFESİNİN 5 BİN EKMEĞİ HAYIRSEVER YURTTAŞTAN

BİR MER-EK BÜFESİNİN 5 BİN EKMEĞİ HAYIRSEVER YURTTAŞTAN

BİR MER-EK BÜFESİNİN 5 BİN EKMEĞİ HAYIRSEVER YURTTAŞTAN
BİR MER-EK BÜFESİNİN 5 BİN EKMEĞİ HAYIRSEVER YURTTAŞTAN

Hayırsever bir yurttaş, Koronavirüs salgınının etkisini artırdığı bugünlerde Mersin Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla örnek bir davranış sergiledi. Mersinli hayırsever, Kuruçeşme Hastane Caddesi üzerinde bulunan MER-EK büfesinde bir gün içinde satışı yapılan somun ve diğer çeşitlerle birlikte 5 bin adet ekmeğin ücretini ödeyerek, ekonomik açıdan zor günler geçiren yurttaşlara destek oldu. Hijyenik ve güvenilir olduğu için Büyükşehir Belediyesi’ni tercih eden hayırsever sayesinde yurttaşlar, günlük ekmek ihtiyacını ücret ödemeden giderdi. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı alınan tedbirler ve yürütülen çalışmalarına tüm birimleriyle güç birliği içinde devam ediyor. Maddi ve manevi anlamda zor günler geçirilen bu süreçte Başkan Vahap Seçer öncülüğünde sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmetler devam ederken, hayırsever bir yurttaş da örnek alınması gereken bir davranış sergiledi. Hastane Caddesi üzerinde yer alan MER-EK büfesinden alınan somun ve diğer çeşitlerle birlikte 5 bin ekmeğin ücretinin tamamını ödeyen hayırsever, yurttaşların sofralarına mutluluk kattı.

Mersinli hayırseverden yurttaşların sofralarına ücretsiz sıcacık ekmek

Büyükşehir’in, kentin birçok noktasında bulunan toplam 38 MER-EK büfesi, virüs tehdidi sebebiyle hijyen tedbirlerini artırarak hizmete devam ediyor. Birlik içinde, yardımlaşarak atlatılmaya çalışılan bu süreçte, hem güvenilir hem de hijyenik olmasından dolayı yardımını Büyükşehir üzerinden gerçekleştiren hayırsever, Kuruçeşme Hastane Caddesi üzerinde bulunan MER-EK büfesinden alınan 5 bin ekmeğin ücretini ödeyerek, birlikten kuvvet doğar atasözüne anlam kattı.

Tekin: “Bugün, imkânı olmayan vatandaşlarımız için güzel bir gün oldu”

Hastane Caddesi üzerinde bulunan MER-EK büfesinde çalışan Arzu Tekin, “Bugün güzel bir olay için burada bulunuyoruz. Virüs nedeniyle bütün ülkede, dünyada büyük bir sıkıntı var. Bu bizi maddi olarak çok etkilemiş durumda. Halkımızın içerisinde maddi imkansızlıklar yaşayan insanların sayısı çoğaldı. Bağışta bulunan vatandaşımız belediyenin ekmekleri daha hijyenik ve çok daha güvenli olduğu için bizleri tercih etti” dedi.

Bugünlerde maddi anlamda desteğe ihtiyacı olan çok fazla kişinin olduğunu söyleyen Tekin, “Bugün onlar için güzel bir gün oldu. Hayırsever vatandaşımız da örnek teşkil etmesini diliyor. Bizim de arzumuz bu yönde. İnşallah devamı gelir” diye konuştu.