“Bir Ünite Kan, Üç Can”

“Bir Ünite Kan, Üç Can”

“Bir Ünite Kan, Üç Can”

‘Bir Ünite Kan, Üç Can’ şiarıyla hareket ettiler, kan seferberliğinde biz de varız diyerek Mersin Erdemli’de kan bağışında bulundular.

Her 4 saniyede, 1 ünite kana ihtiyaç duyulan ülkemizde her gün yaklaşık dokuz bin insanın kaderini, kan bağışında bulunan insanlar belirliyor. Kızılay kış koşullarında azalan kan stokları nedeniyle tüm Türkiye’yi “İyi ki Varsın Kan Dostum” kampanyasına destek vermeye çağırıyor.

Türk Kızılay'ı Mersin Şubesi ve Erdemli Belediyesinin işbirliğinde gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasına belediye personelleri destek verdi.

Kızılay’ın ülke genelinde başlattığı “İyi ki Varsın Kan Dostum” adlı kan bağışı kampanyasına Erdemli Belediyesi personelleri ve vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Belediye personelleri, Kızılay’a destek olmak ve farkındalık yaratmak adına kan bağışında bulundu.

Daha önce yaptıkları kan bağışlarına bir yenisini daha ekleyen personeller, Kan Bağış Merkezi ekibinin belediyeye gelmesiyle birlikte kan vermek için sıraya girdi. Sırayla kan veren belediye personelleri, “İyi ki Varsın Kan Dostum” sözünden hareketle kan dostları grubuna katılmanın mutluluğunu yaşadılar.

“Kan Seferberliğinde Biz de Varız”

Kan bağışı konusunda belediye olarak duyarlı olduklarını ifade eden Erdemli Belediye Başkan Yardımcısı Abdulkadir Altunçiçek, “Bir Ünite Kan, Üç Can bilinciyle hareket ederek özellikle kış aylarında, Kızılayımıza kan bağışının az olduğu bilinciyle, bugün sekiz yüz personelimizle Kızılayımıza kan seferberliğinde biz de varız diyerek kan bağışında bulunuyoruz” diye konuştu.

Verdiği kanın şifa bekleyenlere faydalı olacağını ifade eden Erdemli Belediye personeli, ”Bugün Kızılay’a kan verdim, verdiğimiz kan belki binlerce hastamıza şifa olacak. O yüzden herkesi kan vermeye davet ediyorum” diye konuştu.

Herkesin kan vermesi gerektiğini ifade eden bir diğer personel, “Kan verdiğim için gerçekten mutluyum. Kan vermek gerçekten çok güzel bir şey. Bütün insanlarımıza, milletimize, Türk milletine tavsiye ediyorum ve onlarca hastayı kurtarabiliyoruz” diye konuştu.

“Vatanıma Kanım Feda Olsun”

Başka hayatları kurtarmaktan mutlu olduğunu ifade eden bir zabıta personeli ise “Başkalarının da hayatını kurtarınca mutlu oluyorum, bunu bir borç biliyorum. Vatanıma, bayrağıma, kanım, canım feda olsun” diye konuştu.

Öte yandan kan bağışı yapmak isteyenler Kızılay ile iletişime geçerek kan bağışında bulunabiliyor.