BÜYÜKŞEHİR, 22 MART’TAN BU YANA 200 BİN VATANDAŞIN EVİNE YEMEK ULAŞTIRDI

BÜYÜKŞEHİR, KORONAVİRÜS SÜRECİNDE 200 BİN KİŞİYE, ÜCRETSİZ YEMEK HİZMETİ SUNDU

BÜYÜKŞEHİR, 22 MART’TAN BU YANA 200 BİN VATANDAŞIN EVİNE YEMEK ULAŞTIRDI
BÜYÜKŞEHİR, 22 MART’TAN BU YANA 200 BİN VATANDAŞIN EVİNE YEMEK ULAŞTIRDI

“BİZİMKİSİ BİR AŞ HİKAYESİ” 200 BİN KİŞİYE ULAŞTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Aşhanesi, Koronavirüs salgını sürecinde evlerinden çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlıkları olan ihtiyaç sahibi yurttaşlara sıcacık yemeklerini ulaştırmaya devam ediyor. Vatandaşların evlerine günlük ve ücretsiz olarak ulaştırılan yemek hizmeti, 22 Mart’tan bu yana 200 bin kişiyi aştı.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz, “22 Mart’tan bugüne kadarki süreçte, 200 binin üzerinde bir yemek dağıtımı gerçekleştirdik. Kriz Merkezimiz’e başvuran 65 yaş üstü vatandaşlarımız, isimlerini yazdırıp, adres bilgilerini bizimle paylaşıyor ve o günden itibaren yemeklerini evlerine götürüyoruz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Aşhanesi, Koronavirüs salgını sürecinde evlerinden çıkmaları yasaklanan 65 yaş üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlıkları olan ihtiyaç sahibi yurttaşlara sıcacık yemeklerini ulaştırmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Aşhanesi’nden Koronavirüs sürecinde dağıtılan yemek sayısı, günlük 9 bine kadar ulaştı. 22 Mart’tan bu yana Büyükşehir’in yemek hizmeti, toplam 200 bin kişiyi aştı.

Yemek hizmeti çığ gibi büyüyor

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, olağan süreçte“Bizimkisi Bir Aş Hikayesi” hizmetiyle bakıma ihtiyaç duyan yaş almışlara ve kronik rahatsızlığı olan ihtiyaç sahiplerine öğle saatlerinde günlük olarak ücretsiz yemek hizmeti sunuyordu. Koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan zorlu sürecin ilk etkisi, 65 yaş üstü vatandaşlara yansıdı. Risk grubunda yer alan 65 yaş üstü vatandaşlara, salgın tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı getirildi.

Büyükşehir de yaşanan süreçte 65 yaş üstü tüm yurttaşlara koşul aramaksızın ücretsiz ve günlük yemek hizmeti sunabileceğini açıkladı. Kriz Merkezi’ne gelen başvurular doğrultusunda vatandaşlara ulaşan Büyükşehir, merkezdeki Aşhane’nin yanı sıra salgın döneminde Tarsus’ta da açtığı Aşhane ile birlikte günlük yemek götürdüğü kişi sayısını 9 bine ulaştırdı.

“65 yaş üstündeki vatandaşlarımızın evlerine yemek hizmeti götürüyoruz”

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz, 22 Mart’tan bu yana aralıksız devam eden çalışmanın şu an 200 bin vatandaşı aştığını belirterek, “22 Mart, pandemi dolayısıyla 65 yaş üstü vatandaşlarımıza sokağa çıkma kısıtlamasının getirildiği gün oldu. Biz de o günden bu yana 65 yaş üstündeki vatandaşlarımızın evlerine yemek hizmeti götürüyoruz. 22 Mart’tan bugüne kadarki süreçte, 200 binin üzerinde bir yemek dağıtımı gerçekleştirdik. Biz, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bir Kriz Merkezi kurmuştuk. Kriz Merkezimiz’e başvuran 65 yaş üstü vatandaşlarımız, isimlerini yazdırıp, adres bilgilerini bizimle paylaşıyor ve o günden itibaren yemeklerini evlerine götürüyoruz” dedi.