BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ ATM’LERİ DEZENFEKTE EDİYOR

BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ ATM’LERİ DEZENFEKTE EDİYOR

BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ ATM’LERİ DEZENFEKTE EDİYOR

Dünyayı saran ve ülkemizde de etkili olan Koronavirüs’e karşı Mersin Büyükşehir Belediyesi, kurduğu ekiplerle aralıksız olarak dezenfekte çalışması yürütüyor. Büyükşehir tarafından Tarsus’ta oluşturulan 5 ayrı ekip, her gün binlerce vatandaşın kullandığı ATM’leri ve banka şubelerini dezenfekte ediyor.

İnsan sağlığını her platformda ön planda tutan Mersin Büyükşehir Belediyesi, tüm dünyanın korkulu rüyası haline gelen Koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı tüm birimleriyle teyakkuz halinde çalışma yürütmeye devam ediyor. Bu kapsamında Tarsus’ta her gün binlerce vatandaşın işlem yaptığı ATM’ler ekipler tarafından dezenfekte ediliyor.

Ekipler, camilerde, mescitlerde, öğrenci yurtlarında, çocuk oyun alanlarında, muhtarların talep ettiği tüm noktalarda, resmi kurum binalarında, banka şubelerinde ve daha birçok noktada dezenfekte çalışması gerçekleştiriyor.

5 ayrı özel ekip kuruldu

Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Mezarlık İşleri Birimi ve Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı personellerden oluşan 5 ayrı ekip, özel ve kamu bankaları idarecilerinden gelen talepler üzerine ATM’leri, banka içlerini ve özellikle vatandaşların bekleme alanlarını dezenfekte ediyor.

Yoğun şekilde mesai harcayan ekipler, camiler, mescitler, öğrenci yurtları, türbeler, muhtarlık hizmet binaları, eğitim merkezleri, yurtlar, resmi kurum binaları, toplu taşıma araçları, yolcu bekleme noktaları, taziye evleri ve daha birçok noktada çalışma yürütürken, özellikle merkez ve bağlı mahallelerin muhtarlarından gelen talepler üzerine de lokal noktalarda dezenfekte çalışması gerçekleştiriyor.

Çocuk oyun alanlarında da dezenfekte çalışması

Büyükşehir ekipleri, Tarsus’ta bulunan Kültür Park gibi büyük parkların yanı sıra mahallelerde bulunan küçük parklarda ve özellikle çocuk oyun alanlarında da dezenfekte çalışması gerçekleştiriyor. Çalışmalar kapsamında spor aletlerinin bulunduğu bölümlerde dezenfeksiyon işlemine tabi tutuluyor.