BÜYÜKŞEHİR, MOBİL KUAFÖR’LE 5 AYDA 2 BİN KİŞİYE ULAŞTI

BÜYÜKŞEHİR, MOBİL KUAFÖR’LE 5 AYDA 2 BİN KİŞİYE ULAŞTI

BÜYÜKŞEHİR, MOBİL KUAFÖR’LE 5 AYDA 2 BİN KİŞİYE ULAŞTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 5 ay önce hayata geçirilen “Mobil Kuaför” projesi, kırsalda hizmet vermeye devam ediyor. Mobil Kuaför hizmeti ile bugüne kadar yaklaşık 2 bin vatandaşa ulaşıldı. “Yar Saçların Lüle Lüle” sloganıyla hizmet veren Mobil Kuaför, kırsaldaki yurttaşlardan tam not alıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 5 ay önce hayata geçirilen ve önemli bir sosyal belediyecilik örneği olan “Mobil Kuaför” projesi, kırsalda hizmet vermeye devam ediyor. 2020 yılı Ekim ayında hizmet vermeye başlayan Mobil Kuaför, bugüne kadar yaklaşık 2 bin kişiye ulaştı.

“Yar Saçların Lüle Lüle” sloganıyla hizmet vermeye devam eden Mobil Kuaför, kırsal kesimlerde ilçe ilçe dolaşarak kuaförlük hizmetini vatandaşların ayağına götürüyor. Gidilen yerlerde köy meydanına park edilen Mobil Kuaför aracını gören ve duyan köylüler, hizmetten faydalanmak için sıraya giriyor.

Tüm sağlık ve hijyen kurallarına titizlikle dikkat edilen Mobil Kuaför’den, her kesimden vatandaş faydalanıyor. Pandemi önlemleri kapsamında Mobil Kuaför aracına binen vatandaşların ateş ölçümleri yapılıp, dezenfektan veriliyor. Hizmet sonrasında ise kadınlara tarak, şampuan ve el kremi; erkeklere de kolonya, tıraş köpüğü ve jilet, çocuklara ise bebek şampuanı hediye ediliyor.

Hizmet, kuaföre erişim konusunda sıkıntı yaşayan vatandaşların ayağına gidiyor

Mobil Kuaför hizmeti kapsamında vatandaşlar saç kesimi, saç boyası gibi işlemleri yaptırırken, hijyen kurallarına da dikkat ediliyor. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet vermeye devam eden Mobil Kuaför hizmetinden faydalanan vatandaşlar araçtan memnun ve yüzleri gülerek iniyor. 2 kadın, 2 erkek bölümü olmak üzere toplam 4 kişilik yeri olan araca vatandaşlar pandemi nedeniyle tek tek alınıyor. Kullan-at malzemelerle hizmet verilen araçta, ekipmanlar her kullanım sonrası sterilizasyon makinesinde dezenfekte ediliyor.

“Tüm köy halkımız davetlidir”

Tarsus’un Ulaş Mahallesi’nde Mobil Kuaför aracı köy meydanına kuruldu. Günler öncesinden muhtardan köylerine böyle bir hizmet geleceğini duyan ve köy hoparlöründen yapılan, “Mersin Büyükşehir Belediyemizin ‘Yar Saçların Lüle Lüle Mobil Kuaförü’, köy meydanında saat 17.00’a kadar hizmet verecektir. Tüm köy halkımız davetlidir” duyurusu ile vatandaşlar saçlarını kestirmeye geldi.

Kuaför Tukta: “Anne-kız gibi, abla-kardeş gibi bile olduğumuz oluyor”

Mobil Kuaför aracında kadınlara hizmet veren kuaför Neslihan Tukta, “Başladığımız günden itibaren 2 bin kişiye ulaştık. Çok memnunlar vatandaşlarımız ve gittiğimiz köyler bizi çok iyi karşılıyor. Vatandaşlarımız için bu pandemi döneminde de çok iyi oldu. Çünkü çoğu vatandaşlarımız pandemiden dolayı gidemiyor merkeze. Öyle olunca biz de kırsal kesimlere gittiğimiz için hiçbir şekilde kuaförü olmayan köylerde çok güzel karşılanıyoruz. Gerçekten bir anne-kız gibi, bir abla-kardeş gibi olduğumuz oluyor. Bazı köylerde bizi o kadar candan karşılıyorlar ki, evlerine kadar çağırıyorlar, tekrar tekrar gelmemizi istiyorlar” dedi.

Muhtar Ulaş: “Köyümüzde daha önce böyle bir hizmetimiz olmadı”

Ulaş Mahallesi Muhtarı Gazi Ulaş da berber koltuğuna oturup saçlarını kestirdi. Muhtar Ulaş, “Hizmetlerimiz güzel. Bu vermiş olduğu hizmetlerden dolayı Sayın Vahap Başkanımız’a çok teşekkür ederiz, hizmetlerde başarılarının devamını dileriz Başkanımız’ın” ifadelerine yer verirken, aldığı hizmetten duyduğu memnuniyeti de,  “Maşallah, eline sağlık, çok güzel kesti. Memnunuz. Köyümüzde daha önce böyle bir hizmetimiz olmadı. İlk defa geliyor” cümleleriyle dile getirdi.

Ulaş Mahallesi Muhtar Azası Zeynep Tatoğlu da hizmet için Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkürlerini iletirken, “Köyümüze daha önce böyle bir hizmet gelmedi. İlk kez geliyor. Benim babam çok yaşlı, 88 yaşında; evde sağlık hizmeti, evde temizlik hizmeti alıyor ve ben çok memnunum” diye konuştu.

Teneke: “Köyde tıraş olamayan insanlar için velinimet”

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde Ziraat Mühendisliği Bölümü’nde 4. sınıf öğrencisi olan ve Ulaş Mahallesi’nde yaşayan Metehan Teneke de hizmetten faydalanan bir diğer vatandaş oldu. Teneke, “Çok güzel bir hizmet, çok mantıklı düşünülmüş bir olay. Köyde tıraş olamayan birçok insan var, o insanlar için velinimet diyebiliriz yani. Başkanımız’a teşekkür ediyorum” dedi.

Karataş: “Bizim köye ilk kez böyle bir kuaför, berber geldi”

Büyükşehir Belediyesi’nin Mobil Kuaför hizmeti, Tarsus’un Hasanağa Mahallesi’ne de ulaştı. Tarsus’un Hasanağa Mahallesi sakinlerinden Şekip Karataş, “İlk kez bir sürpriz yapıldı ve bizim köye ilk kez böyle bir kuaför, berber geldi. Tabi ki köylüyü daha da sevindirdi. İnşallah bunun devamı olur” dedi.

Sakar: “Her taraf tertemiz”

Mobil Kuaför’de saçlarını boyatan Nazlı Sakar, “Pandemiden dolayı biz berbere gidemiyorduk. Görünce çok hoşuma gitti burası. Tertemiz her taraf. Memnun olduk” diye konuştu. Cumali Azrak ise daha önce böyle bir hizmet almadıklarını belirterek, “Çok teşekkür ediyorum. Çok iyi bir fikir. Millet pandemiden dolayı çok sıkıntılıydı, çarşıya gidemiyordu. Çok güzel bir düşünce. İyi etmişler. Çok teşekkür ediyorum Vahap Başkanım’a. Daha önce köyümüzde hiçbir şekilde böyle bir hizmet alınmamıştı. Çok da güzel düşünülmüş” dedi.