BÜYÜKŞEHİR’DEN GÜNEŞ İLKOKULU’NA TRAFİK EĞİTİM PARKI

OKULUN TÜM FİZİKİ KOŞULLARI BAŞTAN AŞAĞI YENİLENDİ

BÜYÜKŞEHİR’DEN GÜNEŞ İLKOKULU’NA TRAFİK EĞİTİM PARKI
BÜYÜKŞEHİR’DEN GÜNEŞ İLKOKULU’NA TRAFİK EĞİTİM PARKI

ÇOCUKLAR, YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİNDE BAMBAŞKA BİR OKULA GELECEK

Mersin Büyükşehir Belediyesi, “Trafik Haftası” dolayısıyla Güneş İlkokulu’nda eğitim gören öğrenciler için “Trafik Eğitim Parkı” hazırladı. Büyükşehir Belediyesi, parkın yanı sıra okulun fiziki koşullarını da baştan aşağıya yeniledi. Büyükşehir ekipleri tarafından okulda, bahçe düzenlemelerinden asfalt çalışmasına, öğrenci ve öğretmenler için dinlenme alanlarından bakım ve onarım çalışmalarına kadar pek çok yenileme gerçekleştirildi.

Mersin Valiliği himayesinde, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen proje kapsamında, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan “Trafik Eğitim Parkı”,  Koronavirüs salgını sürecinde okulların tatil olması nedeniyle evlerinde eğitim gören öğrenciler için yeni eğitim-öğretim dönemi başladığında güzel bir sürpriz olacak.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2-8 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Trafik Haftası” dolayısıyla Güneş İlkokulu’nda eğitim gören öğrenciler için “Trafik Eğitim Parkı” hazırladı. “Trafik Eğitim Parkı”nın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi, okulun fiziki koşullarını da baştan aşağıya yeniledi.

Mersin Valiliği himayesinde, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen proje kapsamında, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan “Trafik Eğitim Parkı”,  Koronavirüs salgını sürecinde okulların tatil olması nedeniyle evlerinde eğitim gören öğrenciler için yeni eğitim-öğretim dönemi başladığında güzel bir sürpriz olacak.

Güneş İlkokulu, bu yıl pilot okul seçildi

Türkiye genelinde her yıl Mayıs ayının ilk haftası kutlanan “Trafik Haftası” dolaysıyla Mersin Valiliği tarafından bu yıl pilot okul seçilen ve Akdeniz İlçesi’nde yer alan Güneş İlkokulu’nda, trafik konusunda çocuklarda farkındalık oluşturmak amacıyla çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi, okulda ihtiyaç duyulan tüm fiziki koşulları da yeniledi.

“Trafik Haftası”nın normal süreçte okulların açık olduğu bu dönemde coşkulu bir şekilde kutlanması planlanıyordu ancak Koronavirüs salgını sürecinde bunun mümkün olmaması nedeniyle pilot okulda gereken çalışmalar tamamlandı ve yeni eğitim-öğretim dönemine hazır hale getirildi. İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Ersan Topçuoğlu da tamamlanan çalışmaları yerinde inceledi. İncelemeye, Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı polis memurları da eşlik etti.

Okul, baştan aşağı yenilendi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, “Trafik Eğitim Parkı”nın yanı sıra gerçekleştirdiği yeni düzenlemelerle Güneş İlkokulu’nu hem öğrenciler hem de öğretmenler için daha güvenli ve kullanışlı hale getirdi.

Çalışmalar kapsamında çocuklar için kumdan oyun alanı yapıldı ve kenarları telle çevrilerek, güvenli hale getirildi. Okulun toprak zeminli alanlarına gül dikildi, ağaçlar budandı, toprak zeminli alan da telle çevrildi. Okulun bahçesine saksılar yerleştirildi. Kullanıma elverişsiz prefabrik güvenlik kulübesi kaldırılıp, yerine betondan bir kulübe yapıldı. Büfe ve kantin alanları yenilenip, öğretmenler için açık havada bir dinlenme alanı oluşturuldu.

Okulun bahçesine çocukların dinlenebilmesi için banklar konuldu. Dış cephesinde kısmi boyama çalışması yapılan okulun bahçe zemininde asfalt çalışması gerçekleştirildi. Okul önüne yaya geçidi gibi trafik güvenliği için gerekli çizgiler çizildi. Okul içerisinde dolaplardan duvarlara kadar birçok alanda onarım çalışması yapıldı. Kısmen paslı olan merdiven tırabzanları onarıldı. Okulda çocuklar için tehlike oluşturan su giderlerinin üstü kapatıldı.

“Çocuklarımız, okula çok daha mutlu gelip, gidecek”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Ersan Topçuoğlu, İl Emniyet Müdürlüğü ile ortak bir çalışma yürüttüklerini belirterek, “Türkiye’de Mayıs’ın ilk haftası, Trafik Haftası olarak kutlanır. Özellikle Akdeniz ve Toroslar’daki okullarımızdan bir tanesi her sene pilot olarak seçilir ve bu okullarda yetişen çocuklarımızda trafik konusunda farkındalık yaratmak amacıyla trafikle ilgili bir eğitim parkı yapılır. Bu sene bize İl Emniyet Müdürlüğümüz’ün bildirmiş olduğu okul, Akdeniz İlçesi’ndeki Güneş İlkokulu’ydu. Burada çok güzel bir ‘Trafik Eğitim Parkı’ yaptık. Aynı zamanda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in öncülüğünde, Belediyemiz’in tüm imkanlarıyla okulumuzun her türlü fiziki koşulları da yerine getirildi. İnanıyorum ki, çocuklarımız eğitim dönemi başladığında, bu okula çok daha mutlu gelip, gidecek” dedi. 

“Trafik Haftası”nı etkinliklerle kutlamayı planladıklarını ancak pandemi sürecinden dolayı ertelendiğini ifade eden Topçuoğlu, “Çocuklarımızın yeni eğitim-öğretim dönemi geldiğinde bambaşka bir okula gelmiş gibi hissedeceklerini düşünüyorum. Çocuklarımızın göreceği eğitim ortamının fiziki şartlarının çok iyi olmasından dolayı son derece mutlu oluyorum. Güzel bir şeye vesile olduğumuza inanıyorum. Başkanımız’ın direktifleriyle güzel bir iş çıkarttığımıza inanıyorum. Mahalle halkının da bu konuyla ilgili son derece olumlu bir bakışı olduğunu da biliyorum” diye konuştu.