BÜYÜKŞEHİR’DEN YENİ NORMALLEŞME SÜRECİNDE SOKAĞA ÇIKMAYA BAŞLAYAN 18 YAŞ ALTINA SÜRPRİZ

BÜYÜKŞEHİR’DEN YENİ NORMALLEŞME SÜRECİNDE SOKAĞA ÇIKMAYA BAŞLAYAN 18 YAŞ ALTINA SÜRPRİZ

BÜYÜKŞEHİR’DEN YENİ NORMALLEŞME SÜRECİNDE SOKAĞA ÇIKMAYA BAŞLAYAN 18 YAŞ ALTINA SÜRPRİZ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yeni normalleşme süreciyle birlikte geçtiğimiz günlerde sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılan 18 yaş altı için “Harekete Devam Projesi”ni hayata geçirdi. Genç sporcular, sahilde gezintiye çıkan 18 yaş altı çocuklar ve gençler ile birlikte spor yaptı.  

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren sporcular, etkinlik ile özledikleri antrenmanlara, takım arkadaşlarına ve hocalarına kavuştu. Sahile gezmeye gelen gençler de sporcular ile birlikte 6 farklı branşta spor yapma fırsatı buldu. Kültür Park içerisinde bulunan tenis, ayak tenisi, voleybol ve basketbol sahalarında yapılan etkinlikte, kulüp sporcuları ve sahile gelen gençler, dalında uzman hocalar eşliğinde voleybol, atletizm, tenis, ayak tenisi, badminton ve basketbol oynadı.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yeni normalleşme süreciyle birlikte geçtiğimiz günlerde sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılan 18 yaş altı için “Harekete Devam Projesi”ni hayata geçirdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren genç sporcular, sahilde gezintiye çıkan 18 yaş altı çocuklar ve gençler ile birlikte spor yaptı.  

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından Kültür Park’ta yer alan sahalarda 18.00-20.00 saatleri arasında düzenlenen etkinlik büyük ilgi gördü. Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür Park içerisinde bulunan tenis, ayak tenisi, voleybol ve basketbol sahalarında yapılan etkinlikte, kulüp sporcuları ve sahile gelen gençler, dalında uzman hocalar eşliğinde voleybol, atletizm, tenis, ayak tenisi, badminton ve basketbol oynadı.

Sporcular, uzun bir aradan sonra antrenman yaptı

Yeni normalleşme süreci ile birlikte 18 yaş altına sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından kulüp sporcuları, özledikleri antrenmanlara, takım arkadaşlarına ve hocalarına kavuştu. Sahile gezmeye gelen gençler de sporcular ile birlikte 6 farklı branşta spor yapma fırsatı buldu. Büyükşehir Belediyesi’nin yurttaşlara yönelik ücretsiz spor faaliyetleri yürütülmesi amacıyla gerçekleştirdiği proje gelecek günlerde de devam edecek.

“Çocuklara spor yaptırmayı hedefliyoruz”

Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Cemal Özer, “Harekete Devam Projesi” hakkında bilgi vererek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı olarak pandemi süreci içerisinde evinden çıkamayan genç arkadaşlarımıza, çocuklarımıza, dalında uzman olan eğitmen arkadaşlarımız ile birlikte spor yaptırmayı ve üzerlerinde biriken enerjinin burada boşalmasını sağlamayı hedefliyoruz. Bu amaç dahilinde de her dalda uzman olan hocalarımızın kontrolü altında alabilecekleri eğitim doğrultusunda çocuklara spor yaptırmayı hedefliyoruz. Çok iyi bir ilgi var, çok mutluyuz. Bu etkinliğimiz zaman içerisinde devam edecek. Şu an 18 yaş altını hedefledik. 18 yaş altı yeni yeni sokağa çıkmaya başladı. İlk etapta voleybol, ayak tenisi, atletizm, tenis, badminton ve basketbol branşlarında faaliyet gösteriyoruz” dedi.  

“Başkanımız Vahap Seçer, bize, sporculara, kulüp takımlarına çok fazla önem veriyor”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin voleybol takımında 4 senedir oynayan 17 yaşındaki Zeynep Damla Dülger, salgın nedeniyle antrenmanlara ara vermek zorunda kaldıklarını hatırlatarak, şöyle devam etti:

“Çünkü spor salonları kapatıldı, dezenfekte edildi. Biz, bu 3 aylık süre içerisinde evde kuvvet antrenmanı çalıştık. Daha sonrasında bütün antrenmanları bıraktık, sadece merdiven idmanı yaptık. Ondan sonra ip idmanlarımız oldu. Bu zamana kadar ip atlıyorduk sürekli. Mekik ve şınav idmanlarımızı videolarla gruplardan öğretmenlerimize gönderiyorduk. Onlar bitti, bugün de idman yapmak için bizi buraya çağırdılar. Spor salonlarının açılmasını bekliyoruz. Aylar sonra spora dönmek çok güzel bir şey ama insanı yoruyor tabi ki. 3 ay boyunca evdesiniz, hantallaşıyorsunuz. 3 ay sonra arkadaşlarınızla buluşuyorsunuz, aslında daha iyi oluyor. Voleybolu, arkadaşlarınızı,  sahayı, topu özlüyorsunuz. Herkes daha çok iç içe oluyor. Bu buluşma bizim için çok iyi oldu. Başkanımız Vahap Seçer, bize, sporculara, kulüp takımlarına çok fazla önem veriyor. Deplasmanlarımız, turnuvalarımız, maçlarımız, hepsinde bize yardım ediyor. Buraları faaliyete geçirmesi bizim için çok iyi oldu, vardı ama kullanamıyorduk. File yoktu, sadece direkler vardı, kimse gelmiyordu. Çok teşekkür ediyoruz.”

“Artık basketbol oynayabiliyoruz”

6 yıldır basketbol oynayan 13 yaşındaki Deniz Öngel, “6 yılın tamamında Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde oynadım. Pandemi sürecinde antrenmanlar olmadı. Arkadaşlarımızı çok özledik. Belediye Başkanımız Vahap Seçer, bize bir etkinlik yapmış. Onun için teşekkür ederiz. Bu etkinlikte de hem arkadaşlarımızla beraber olduk, hem de kilo almıştık, vermeye çalışıyoruz. Artık beraber, toplum içinde basketbol oynayabiliyoruz” dedi.

“Mutluyum, çünkü 3 aydan sonra basketbol oynuyorum”

Büyükşehir Belediyesi’nde 3 senedir basketbol oynayan 13 yaşındaki İsmail Nuri Gültopluyan, “Basketboldan hiç bu kadar ayrı kalmadım, özlemiştim. Hocalarımız, ‘Antrenmanımız var’ dedi, buraya geldik, arkadaşlarımızla beraber antrenman yapıyoruz. Bence bu etkinlik çok güzel. Hem arkadaşlarımızı görüyoruz, hem de 3 aydan sonra basketbol oynuyoruz. Bundan sonra idmanlarıma devam edeceğim. Mutluyum, çünkü 3 aydan sonra basketbol oynuyorum, hocalarımı, arkadaşlarımı görüyorum” diye konuştu.