CUMHURİYET COŞKUSU, TOROSLAR'DA BAYRAM TIRI İLE DOYASIYA YAŞANDI

CUMHURİYET COŞKUSU, TOROSLAR'DA BAYRAM TIRI İLE DOYASIYA YAŞANDI

CUMHURİYET COŞKUSU, TOROSLAR'DA BAYRAM TIRI İLE DOYASIYA YAŞANDI

CUMHURİYET COŞKUSU, TOROSLAR'DA BAYRAM TIRI İLE DOYASIYA YAŞANDI

 

Toroslar Belediyesi tarafından Cumhuriyetin ilan edilişinin 97'nci yıl dönümü için hazırlanan Cumhuriyet tırı ile bayram kutlamaları büyük bir heyecana ve coşkuya sahne oldu.

 

Türk bayraklarıyla donatılan tır, marşlar eşliğinde Toroslar'ın dört bir yanında gezdi. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Cumhuriyet tırının üzerinden hemşehrilerine gönül selamı vererek, Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

 

 Toroslar Belediyesi, hazırladığı Cumhuriyet tırıyla Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını sokaklara ve caddelere taşıdı.

 

Toroslar'ın tüm mahallelerini gezen tır yoğun ilgi ve takdir görürken, 7'den 70'e tüm vatandaşlar balkonlarından, esnaflar ise iş yerlerinden alkışlarıyla kutlamalara renk kattı.

 

Marşlar eşliğinde modifiye ve klasik araçların da katıldığı kortej, sokaklarda görsel şölen oluşturdu. Çocukların heyecanı ise görülmeye değerdi.

 

"Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun"

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da Cumhuriyet tırı üzerinden bayraklarla hemşehrilerini selamladı.

 

"Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve Türk Milletinin en büyük bayramını bir kez daha coşku ve gururlu kutluyoruz" diyen Başkan Yılmaz; "Pandemi süreci nedeniyle bayram kutlamalarımızı bu yıl hazırladığımız Cumhuriyet tırıyla  kutladık. Cumhuriyet tırımız Toroslarımızın tüm sokaklarını gezerek bayram coşkusunu daha da arttırdı. Modifiye ve klasik araçlar ile vatandaşlarımızın katılımıyla güzel bir konvoy oluşturduk. Vatandaşlarımızın ilgisi güzel oldu. Tüm hemşehrilerimizin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor, Cumhuriyet'in kurulmasında, Kurtuluş Savaşımızda can veren, kan veren başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" diye konuştu.

 

 

"Güçlü ve Büyük Türkiye Çatısı Altında Birlik İçinde Yaşamaya Devam Edeceğiz"

 

Birlik ve beraberliğe de vurgu yapan Başkan Yılmaz; "Burada önemli olan vatandaşlarımızla kucaklaşmamız. Çocuklarımızın ve gençlerimizin Cumhuriyet Bayramı'nı idrak etmesi ve belleklerinde yer etmesidir. Cumhuriyet, hem geçmişimiz hem de çocuklarımızın geleceğidir. Güçlü ve büyük Türkiye çatısı altında yaşamaya devam edeceğiz. Bizler, bir ve beraber oldukça, Türk Milleti var oldukça Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalacaktır. Bu da bizim gücümüz, birliğimiz ve beraberliğimizle olacaktır" dedi.

 

Başkan Yılmaz, tır üzerinden vatandaşlara Türk Bayrağı armağan etti. Çağdaşkent Mahallesi'nde bulunan Toroslar Belediyesi Cumhuriyet Alanına gelen kortejin coşkusu daha da arttı.

 

Türk bayraklarıyla süslenen alanda, vatandaşların yanı sıra Türkiye Motosiklet Federasyonu Mersin İl Temsilciliği, Mersin Motosiklet Spor Kulübü ve Çukurova Klasik Otomobil Derneği üyeleri de hazır bulundu.

 

Başkan Yılmaz, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kutlamalara katılan hemşehrilerine şöyle seslendi:

 

"Çanakkale Savaşı'nda tek başına yüzlerce kiloluk mermiyi taşıyan Seyit Onbaşı'nın torunları, kahramanlığıyla, cesaretiyle destanlaşan Kara Fatma'nın torunları, bugünümüzü ve geleceğimizi inşa edeceğimiz gençlerimiz ve çocuklarımız, yaptığı her şey için minnettar olduğumuz Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının torunları burada mı?" Yükselen "evet" yanıtıyla milli ve manevi duygular daha da arttı.

 

Kutlamalar, ilçe genelinde gün boyu sürdü. Toroslar'ın cadde ve sokakları marşlarla inledi.