Defne yaprağı ev ekonomisine katkı sunacak

Defne yaprağı ev ekonomisine katkı sunacak

Defne yaprağı ev ekonomisine katkı sunacak

Defne yaprağı ev ekonomisine katkı sunacak

Kadınlara defne yaprağı dağıtımı başladı

Mersin Yenişehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve kadınların evlerinden çalışıp aile ekonomilerine katkı sağlama fırsatı yakaladığı ‘Defne Yaprağı Ayıklama Projesi’ başladı. Projeden yararlanmak için mahalle muhtarlarına başvuru yapan kadınlara defne yaprakları teslim ediliyor.

Mersin Yenişehir Belediyesinin ‘Defne Yaprağı Ayıklama Projesi kapsamında katılımcı kadınlara defne yaprakları teslim edilmeye başlandı.

Yenişehir Belediyesi, Yenişehir Kent Konseyi ve Akdeniz Ekolojik Ürünler Firması işbirliği ile hayata geçirilen projeyle ekonomik durumu iyi olmayan, çalışamayan kadınların ev ekonomilerine katkı sunulması hedefleniyor. Mahalle muhtarlarının duyurusu ile projeden yararlanmak için başvuru yapan kadınlara defne yaprakları, görevliler tarafından evlerine kadar götürülerek teslim ediliyor. 

 

450 kadın başvurdu

Projeye başvuru yapan kadınların evlerini tek tek gezen ve kolileri teslim eden Yenişehir Belediyesi görevlileri, defne yapraklarını nasıl ayıklayacaklarını da kadınlara anlattı.

Kadınlardan Başkan Özyiğit'e teşekkür

450 kadının başvuru yaptığı projede bugüne kadar 200 kadına defne yaprakları evlerinde teslim edildi. Mahalle muhtarlarının duyuruları ile projeden haberdar olduklarını belirten kadınlar,  pandemi sürecinde ev ekonomisine katkı sunacak olan projeyi hayata geçirdiği için Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e teşekkür ettiler.