“EN BÜYÜK ENGEL, SEVGİ EKSİKLİĞİDİR. YÜREĞİMİZDEN SEVGİYİ EKSİK ETMEYELİM”

“EN BÜYÜK ENGEL, SEVGİ EKSİKLİĞİDİR. YÜREĞİMİZDEN SEVGİYİ EKSİK ETMEYELİM”

“EN BÜYÜK ENGEL, SEVGİ EKSİKLİĞİDİR. YÜREĞİMİZDEN SEVGİYİ EKSİK ETMEYELİM”

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak; 
“EN BÜYÜK ENGEL, SEVGİ EKSİKLİĞİDİR. YÜREĞİMİZDEN SEVGİYİ EKSİK ETMEYELİM”
  Herkesin, bir gün engelli duruma düşebileceğini aklından hiçbir zaman çıkarmaması gerektiğinin altını çizen Başkan Gültak; “Engellilik meselesi, sadece engelli kardeşlerimiz veya ailelerinin değil, tüm insanlığın meselesidir. En büyük engel, sevgi eksikliğidir. Yüreğimizden sevgiyi asla eksik etmeyelim” dedi.


Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla yayınladığı mesajında, engellilik meselesinin; sadece engellileri veya ailelerini değil, devletin ve toplumun tüm kesimlerini ilgilendirdiğinin altını çizdi. “Engelli vatandaşlarımızın karşılaştıkları duvarları ortadan kaldırıp, sorunlarının çözümüne katkı sunan her türlü projede yer almaya hazırız. Engelli kardeşlerimizi toplumsal yaşama ve özellikle de istihdama kazandıracak projelere büyük değer veriyoruz” diyen Başkan Gültak; belediye olarak, engelli bireylere yönelik toplumsal farkındalık yaratan kültürel, sosyal ve ekonomik birçok proje ve etkinliği Akdeniz’de hayata kattıklarını ifade etti.
“Sevgi eksikliği, en büyük engeldir”
“En büyük engel, sevgisizliktir. Hiç kimse de engelli kardeşlerimizin hakkını görmezden gelemez” diyen Başkan Gültak, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Gönül belediyeciliği ilkesiyle, engelli insanlarımızın eğitim ve istihdam başta olmak üzere, sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler gibi hayatın her alanına katılımlarını sağlamak için imkânlarımızı seferber ediyoruz. Devletimiz de engelli kardeşlerimizin yaşamını kolaylaştırmak, onları hayata ve istihdama kazandırmak için birçok yasa ve düzenleme hazırlamıştır. 
Nitekim engelli kardeşlerimizin önüne çekilen setler ortadan kaldırıldığında, azim ve kararlılıkla tüm zorlukları aşarak spor, sanat, eğitim ve bilimde ses getiren büyük başarılara imza attıklarını hepimiz görüyoruz. Bu noktada biz yöneticilere düşen görev; engelli kardeşlerimizin karşılaştığı zorlukları ortadan kaldırmak; en başta istihdam olanaklarını arttırmak; kentlerimizi, kamu binalarını, cadde, sokak ve parkları, kısacası toplumsal tüm mekânları da onlar için kolaylıkla ulaşılabilir hale getirmektir.”