ENGELLİ BİREYLER, BÜYÜKŞEHİR GENÇLİK KAMPI’NDA MUTLU ANLAR YAŞADI

ENGELLİ BİREYLER, BÜYÜKŞEHİR GENÇLİK KAMPI’NDA MUTLU ANLAR YAŞADI

ENGELLİ BİREYLER, BÜYÜKŞEHİR GENÇLİK KAMPI’NDA MUTLU ANLAR YAŞADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, pandemi nedeniyle fazla dışarıya çıkamayan özel gereksinimli bireyleri ağırlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yaş almış yurttaşları Tarsus Gençlik Kampı’nda ağırlayan Büyükşehir, şimdi de zihinsel ve işitme engelli bireyleri misafir etti. Ayrı ayrı gruplar şeklinde Gençlik Kampı’nın doğal ortamında ağırlanan zihinsel ve işitme engelli yurttaşlar, mutlu dakikalar yaşadı.

Pandemi nedeniyle aylardan bu yana sokağa çıkma konusunda temkinli olan yaş almış yurttaşların ağırlandığı Büyükşehir Belediyesi Tarsus Gençlik Kampı’nda bu kez de zihinsel ve işitme engelli bireyler misafir edildi. Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı Engelliler Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Engelsiz Yaşam Merkezi hizmetlerinden faydalanan zihinsel ve işitme engelli bireyler, Büyükşehir Gençlik Kampı’nın bungalov evlerinde kalıp, birlikte eğlenmenin mutluluğunu yaşadı.

Gençlik Kampı’na refakatçileriyle ve Büyükşehir eğitmenleriyle birlikte ilk önce 9 zihinsel engelli birey götürüldü. Zihinsel engelli bireylerin bir gece kampta ağırlanmasının ardından işitme engelli 13 birey Gençlik Kampı’nın misafiri oldu. Onlar da kampta bir gece kalarak güzel anlar yaşadı.

Hijyen kurallarına azami özen gösterildi

Hijyen kurallarına azami özen gösterilerek gerçekleştirilen etkinlik kapsamında zihinsel ve işitme engelli bireyler toplu taşıma aracıyla önce Tarsus Doğa Parkı’na giderek buradaki hayvanları görme fırsatı buldu. Ardından Gençlik Kampı’nda, kendilerine özel hazırlanan program dahilinde el sanatları eğitimi, kek yapma, survivor etkinliği, çuval-halat çekme yarışması, sabah sporu, müzik dinletisi gerçekleştirildi. En çok hoşlarına giden etkinlik ise kano oldu.

Özel eğitimci olarak kampı beğendi

Özel eğitim öğretmeni ve aynı zamanda özel bir çocuğa sahip olan Mesut Yılmaz, “Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeki arkadaşlara ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ben de özel eğitimciyim ve aynı zamanda özel bir çocuğa sahibim. Buradaki kampı beğendik, çocuklarımız için farklı bir etkinlik oldu. Pandemiden dolayı sosyalleşme konusunda sıkıntı yaşayan çocuklarımız için bu etkinlik çok güzel, tüm yetkililere teşekkür ediyorum” dedi.

Engelli bir kız çocuğuna sahip olan Azize Sevgen de, “Doğa Parkı ve Gençlik Kampı gerçekten çok güzel. Kızım önce kanoya binmek istemedi, çekindi. Ardından binince çok mutlu oldu ve inmek istemedi. Gerçekten güzel bir etkinlik oldu, çok çok teşekkürler” diye konuştu.

İşitme engeli bireylerden Zeynep Sümer ise işaret dili tercümanı Esra Alkan’ın çevirisiyle, kampı değerlendirdi. Kampta bulunmaktan dolayı sevinçli olduğunu kaydeden Zeynep Sümer, “Doğa Parkı’nda hayvanları gördük. Ardından Gençlik Kampı’na gelerek yemek yedik. Arkadaşlarımla birlikte kek yapmayı öğrendik. Burası çok güzel, hem personeller, hem de öğretmenlerimiz bizlerle yakından ilgileniyorlar. Pozitif enerji aldım, teşekkürler” dedi.