Erdemli Belediyesinden İstihdama Destek

Erdemli Belediyesinden İstihdama Destek

Erdemli Belediyesinden İstihdama Destek

“Erdemli Belediyesinden İstihdama Destek”

Erdemli Belediyesi, istihdama destek olmak için Mesleki Yeterlilik Belgesi protokolünü imzaladı.

Erdemli Belediyesi; alçı sıva, alçı levha, boyacı, sıvacı, duvarcı, ısı yalıtım ve inşaat işçisi meslek dallarında çalışan ustaların, Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olabilmeleri için MEYEM Belgelendirme ile işbirliği protokolü imzaladı.

“Ücretsiz Sınavlarla, Herkese Belge”

Bölgede istihdama katkı sunmanın yanı sıra, nitelikli işgücünün tanınmasını ve artmasını hedefleyen Belediye, yapılan işbirliği kapsamında belge almak isteyen vatandaşların, Belediye Başvuru Toplama Merkezinde başvuru yapabileceklerini duyurdu. Belge almak için başvuru yapan adaylar, talep etmeleri durumunda üretici firma protokolü kapsamında düzenlenen sınavlara, hiçbir ücret ödemeden katılabilecekler.

Yetkililer ayrıca başvuruların; http://meyem.com.tr/basvuru-bireysel.html web sitesi üzerinden form doldurularak da yapılabileceğini duyurdu.

Başkan Tollu, “Vatandaşlarımızın Mağdur Olmaması İçin Çalışıyoruz”

İstihdam noktasında ülke ekonomisine katkı sunan birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Belediye Başvuru Toplama Merkezine gelen vatandaşlara destek olunacağının altını çizdi. Başkan Tollu, “Bildiğiniz üzere, 5544 Sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Kanunu’na göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca çıkarılacak tebliğlerde, yayım tarihinden itibaren 12 ay sonra Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmayan kişilerin çalışması mümkün olmayacak. Ayrıca bugün, 143 meslekte belgeli çalışma zorunluluğu bulunmakta.  Zira belgesiz işçi çalıştıran işverenlere, kişi başı 950 TL para cezası uygulanabilmekte ve belgesi olmayan vatandaşların çalışması mümkün olmamakta. Erdemli Belediyesi olarak biz de vatandaşlarımızın mağdur olmaması için çalışıyoruz. MEYEM (Mesleki Yeterlilik Kurumu) yetkilendirilen kuruluşlarla gerekli protokolü imzaladık. Vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.