Erdemli Belediyesi’nden Kontrollü Düğün

Erdemli Belediyesi’nden Kontrollü Düğün

Erdemli Belediyesi’nden Kontrollü Düğün

Koronavirüs salgını nedeniyle sekteye uğrayan düğünler, 1 Temmuz itibari ile başlıyor. Kontrollü bir şekilde başlayacak düğünlerde, dikkat edilmesi gerekenleri Erdemli Belediyesi ekipleri, düzenlenen temsili düğün töreniyle basın mensupları aracılığıyla kamuoyuna anlattı. Gelin ve damadın salona girişinden çıkışına kadar olacak süreci ana hatlarıyla anlatan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “ Kontrollü normalleşme sürecinde bizlere büyük sorumluluk düşüyor. Farklı alanlarda yaptığımız çalışmalarla, vatandaşlarımızı bilinçlendiriyoruz” dedi.

 Belediye olarak Koronavirüsle mücadele sürecinde aktif rol oynadıklarını vurgulayan Başkan Tollu, “ Bu etkinliği basın mensupları ile birlikte yapmamız çok önemli. Malumunuz ülkemiz sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Covid19 süreci hem ekonomik anlamda hem sosyal anlamda ciddi sıkıntılara mahal verdi. Devletimizin yetkilileri çok ciddi bir gayret sarf ediyor. Tabi belediye olarak bu gayretten kendimizi soyutlamamız mümkün değil. Bu gayretlerimizin neticesinde çok şükür ki ülkemiz dünya ölçeğinde en az hasarla süreci yönetmeyi başardı. Bu anlamda Erdemli’de en az vakayla süreci atlatmanın gayreti içerisindeyiz. Bu zamana kadar insanlarımızın,  toplumun yaşadığı yerlerde neler yapılması gerektiğini, insanlarımıza ifade etmeye çalıştık. Devletimizin koyduğu kriterlere göre buraya misafirlerimiz alınacak. Koronavirüs sürecinde, bir düğünün nasıl yapılacağını, örnek bir şekilde anlatmanın gayreti içerisinde olduk. Bunu Erdemlimizde toplumun her kesimine yayarak anlatıyoruz. Bir düğün merasiminin nasıl olacağının, örnek bir faaliyetini burada basın mensupları ile birlikte gerçekleştirdik” diye konuştu.

Koronavirüs, hayatın her alanını etkilediği gibi binlerce gencin hayalini belirli bir süre ertelemesine de neden oldu. 1 Temmuz itibari ile kontrollü bir şekilde başlayacak düğünlerde ise hazırlıklar tamam.

Erdemli Belediyesi; vatandaşların konuyu daha iyi anlayabilmeleri adına tiyatro oyuncuları, belediye çalışanları ve basın mensupları ile birlikte, mizansen düğün yaptı.

Düğün öncesi belediye ekipleri ilaçlama ve dezenfeksiyon işlemlerini gerçekleştirdi. Kapalı ortam havalandırıldı.  Pandemi kurallarına göre ağırlanabilecek misafirlerin sayısı salon girişine herkesin görebileceği şekilde asıldı.  Salon girişinde el dezenfektanı konuldu.  Gelen misafirlerin ateşleri ölçüldü,  yedek maske salon girişinde hazır tutuldu.

Gelen misafirler gönül selamı ile selamlandı,  tokalaşmaktan kaçınıldı,  sosyal mesafeye uyuldu. Gelin damat alkışlar eşliğinde salona girdi ve ilk danslarını yaptılar. Ardından Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, sosyal mesafe ve maske kuralına uygun temsili nikâhı kıydı. Erdemli Belediye Başkanı  Mükerrem Tollu ve gelin damat sosyal mesafeye uyarak oynadılar. Çekirdek aile mesafe olmaksızın,  diğer konuklar ise sosyal mesafe kuralına uygun oturarak nikâha şahitlik yaptı.

Gelin ve damat kurallara uygun şekilde “erik dalına” gönüllerince oynadılar.  Düğünün sonunda ise takı kutulara bırakılırken, fotoğraf sosyal mesafe kuralına uygun olarak çekildi.

Düğünün sonunda ise haklı bilinçlendirmek için verilen katkının mutluluğu vardı.