FLAŞ GELİŞME… AK PARTİ, KİRA DEKONTLARINI KAMUOYUYLA PAYLAŞTI!

Haberler İŞKUR İl Müdürlüğü’nün yeni kiraladığı bina CHP Milletvekilleriyle AK Parti İl yöneticilerini sert ithamlar ve sözlerle karşı karşıya getirmişti. CHP’li Ali Mahir Başarır, AK Parti İl binasına ait kiranın 3 yıldır ödenmediğini öne sürerek, İŞKUR’un kiraladığı binayla il binasının sahibin aynı olduğu gerekçesiyle, kiranın İŞKUR kirası üzerinden ödendiğini öne sürmüştü. AK Parti Mersin İl Başkanlığı il binasının ödenen kiralarının dekontlarını paylaştı

FLAŞ GELİŞME… AK PARTİ, KİRA DEKONTLARINI KAMUOYUYLA PAYLAŞTI!

AK Parti ile CHP Mersin arasında büyük iddiaların havada uçuştuğu İŞKUR’un kiraladığı yeni il binası olayında flaş gelişme yaşandı.

AK Parti Mersin İl Başkanlığı, CHP Mersin Milletvekili Ali mahir Başarır ve Alpay Antmen’in iddialarına ödedikleri kira dekontlarını kamuoyuyla paylaşarak yeni bir boyu kazandırdı.

Dekontları AK Parti Mersin İl Başkanlığı’na ait resmi sosyal medya hesabından paylaşan İl Başkanı Cesim Ercik, CHP’li Başarır’dan bu belgelerin ardından “özür beklediklerini” açıkladı. AK Partili Ercik, “CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’dan AK Parti Mersin İl Başkanlığı Olarak biz de özür bekliyoruz… Banka üzerinden ödenen 2018, 2019 ve 2020 yılları AK Parti Mersin İl Başkanlığı Binası kira ödeme dekontları siz değerli basın mensuplarına, Mersinli hemşerilerimize ve kamuoyuna saygıyla sunuyoruz” diyerek ödeme makbuzlarını paylaştı.

AK Parti Mersin’in bu hamlesinin ardından gözler CHP Mersin Milletvekilleri Ali Mahir Başarır ve Alpay Antmen’e çevrildi. Soru önergesi vererek iddialarını TBMM’ye taşıyan Başarır ve AK Parti İl Başkanlığını dekontları sunmaya çağıran Antmen’in AK Parti’nin bu yeni hamlesine ne cevap vereceği merakla bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

CHP’li Başarır, AK Parti Mersin İl binasının sahibiyle İŞKUR’un kiraladığı yeni binanın sahibinin aynı olmasını iddia etmesinin ardından, İŞKUR’un piyasa koşullarının üzerinde yüksek bedelle yaklaşık 50 bin TL gibi bir bedelle kiralamasının altında AK Parti İl binasının 3 yıldır ödenmeyen bina kirasının yattığını açıklamıştı. CHP’li Başarır bu iddiasını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemi ile verdiği önergeyle TBMM gündemine de taşımıştı.

CHP’li Ali Mahir Başarır’ın bu şok iddiasının ardından AK Parti Mersin İ;l Başkanı Cesim Ercik, yazılı bir açıklamayla Başarır’ı yalanlamıştı. AK Partili Ercik, “Yalanlar ve iftiralarla kurumlar üzerinden çamur siyaseti yaparak siyasi rant elde edemezsiniz. Eğer bu konuda samimi olsaydınız; mülkiyet sahibinin avukatı olan CHP Mersin Milletvekili Sayın Alpay Antmen’e sorup gerçekleri öğrenebilirdiniz. Ama sizin doğrularla işiniz olmadığından çamur at izi kalsın siyaseti güttüğünüzden dolayı sizleri şiddetle kınıyoruz” diyerek gözlerin bu sefer CHP’li Alpay Antmen’e çevrilmesine neden olmuştu.

AK Partili Cesim Ercik’e yanıt veren CHP’li Antmen de Ercik’i “Başarır’a ayar vermekle suçlamış” ve AK Parti’yi dekontları paylaşmaya davet etmişti.

İŞTE O DEKONTLAR:

kaynak sansasyonelhaber