Görev Şehidi Dr. Erdinç Şahin’in adı yaşatılsın kampanyası!

Görev Şehidi Dr. Erdinç Şahin’in adı yaşatılsın kampanyası!

Görev Şehidi Dr. Erdinç Şahin’in adı yaşatılsın kampanyası!

 

 

 

Silifke’de aile hekimi olarak görev yaparken koronavirüs şüphesiyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Dr. Erdinç Şahin’in adının yaşatılması için sosyal medyadan kampanya başlatıldı. Dr.Erdinç Şahin’in adının sağlık kompleksine verilsin kampanyasına Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Diş Hekimi Kutlay Özcan' ın yanı sıra imza kampanyasıyla da  destek veriliyor.

 

Silifke’de aile hekimi olarak görev yapan 2 çocuk babası Dr. Erdinç Şahin, koronavirüs şüphesiyle kaldırıldığı hastanede 23 Nisan’da hayatını kaybetti. Silifke’de oldukça sevilen Dr.Erdinç Şahin’in adının yaşatılmasını isteyen vatandaşlar sosyal medyadan ‘Erdinç Şahin’in adı Sağlık Merkezi’ne verilsin’ kampanyası başlattı.

    Türk Tabipler Birliği’nin talebi ile otopsi yapılan Şahin’in raporunun çıkması beklenirken sosyal medyadan Dr.Erdinç Şahin’in adının yaşatılması için kampanya başlatıldı. Sosyal medya üzerinden SağlıkŞehidiDr.ErdinçŞahinSilifkeSağlıkKompleksi hastagıyla başlatılan kampanyaya destekler gelmeye başladı. Facebook, İnstagram ve Twitter üzerinden onlarca kişi paylaşım yaparak Dr.Erdinç Şahin’e destek verdi.

 

727 KİŞİ İMZA ATTI

Sosyal medya üzerinden Dr.Erdinç Şahin için başlatılan kampanyanın yanı sıra Change.org üzerinden de imza kampanyası başlatıldı. Dr.Erdinç Şahin’in adı Silifke’de Sağlık Kompleksi’ne verilsin kampanyasına 727 kişinin imza attığı öğrenildi.

 

“YERİNDE VE HAKLI OLAN BU KAMPANYAYI DESTEKLİYORUM”

     Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’de açıklama yaparak kampanyaya destek verdi. Başkan Seçer, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “İnsanlık olarak zor günlerden geçiyoruz. Tüm sağlık çalışanlarının verdikleri mücadeleyi hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu süreçte, görevleri gereği tüm riskleri göğüsleyerek hastalarla doğrudan temas eden, onları hayata bağlayan fedakâr sağlık çalışanlarımız, canlarını ortaya koyarak gece gündüz demeden çalışıyorlar. Hiç tanımadığı insanların yaşaması ve sağlıklarına kavuşmaları için mücadele eden tüm sağlık çalışanlarımızı korumak, haklarını gözetmek ve onlara gözümüz gibi bakmak toplum olarak ortak sorumluluğumuzdur. Bu zor günlerdeki mücadelenin başarıya ulaşması için bu şarttır. İşte tam da böylesi bir dönemde, Silifke ilçemizde Aile Hekimi olarak görev yaparken hayata gözlerini yuman memleketimizin evladı Dr. Erdinç Şahin’in vefatı hepimizi çok üzdü

 

“MERSİN’İN BU KONUYA SAHİP ÇIKMASINI BEKLİYORUZ”

Yapılan kampanyaya bir destekte Diş Hekimi Dr. Kutlay Özcan, tarafından geldi. Dr. Kutlay Özcan yaptığı açıklamada, ‘’ Yıllarca Silifke halkına doktor olarak hizmet etmiş Uzuncaburç’un evladı Dr. Erdinç Şahin’in koronayla mücadelede ani vefatı başta Silifke olmak üzere tüm Mersin’i yasa boğmuştur. Sağlık kompleksine doktorumuzun isminin verilmesi  Mersin halkının acısını bir nebze hafifletecektir. Bu konuya tüm Mersin’in sahip çıkmasını bekliyoruz’’

 

"BU KONUYA  MERSİN HALKININ DESTEK ÇIKMASINI BEKLİYORUM"

      Kampanyaya bir destekte yaptığı açıklama ile Mersader Dernek Başkanı Adem Burçin Özcan tarafından geldi." Bu zor günlerimizde mücadele veren sağlık şehidi doktorumuz Erdinç Şahin'in isminin, Silifkede yapılacak sağlık kompleksine verilmesi, isminin ebedi kalmasını sağlayacak ve Mersin halkının acısını bir nebze hafifletecektir. Bu konuya Mersin halkının destek çıkmasını bekliyorum’’ şeklinde konuştu.