GÜLNAR KAYMAKAMLIĞI'NDAN 'SOĞUK HAVA' UYARISI

Mersin genelinde hava sıcaklıklarında düşüş bekleniyor.

GÜLNAR KAYMAKAMLIĞI'NDAN 'SOĞUK HAVA' UYARISI

Meteroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Akdeniz Bölgesi genelinde hava sıcaklıklarında ihissedilir derecede düşüşler bekleniyor. Mersin’de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşmesi bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi için yapılan son tahmin raporunda; ‘’ Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak, Batı Toroslar Mevkii'nde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görülmesi bekleniyor. Rüzgarın, Batı Akdeniz kıyılarında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), zamanla iç kesimlerde güney, güneybatılı yönlerden fırtına şeklinde (60-80 km/sa) esmesi bekleniyor’’ denildi. Öte yandan yine MGM’de fırtına uyarısı da yapıldı.

Beklenen sıcaklık düşüşüyle ilgili olarak Gülnar Kaymakamlığı’ndan da açıklama yapıldı. Kaymakamlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda; ‘’ 22/03/2021 tarihi saat 00:00’dan 26/03/2021 tarihine kadar hissedilebilir sıcaklık düşüşlerine, kuvvetli sağanak yağışlarına, oluşabilecek kar yağışı ve fırtınalara karşı tüm vatandaşlarımızın dikkatli olması önem arz etmektedir’’ ifadeleri kullanıldı.