HIRSIZLARIN YENİ HEDEFİ MEZARLIK TUVALETLERİ OLDU

HIRSIZLARIN YENİ HEDEFİ MEZARLIK TUVALETLERİ OLDU

HIRSIZLARIN YENİ HEDEFİ MEZARLIK TUVALETLERİ OLDU

Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında bulunan Çiftlikköy Mezarlığı hırsızların saldırısına uğradı. Mezarlıkta vatandaşların kullanımı için kısa süre önce inşa edilen tuvaletlerin kapıları çalındı. Hırsızlar, tuvaletlerin içerisinde yer alan batarya ve el kurutma makinelerini de çalarak kayıplara karıştı. Polis ve olay yeri ekipleri inceleme yürütürken, Büyükşehir ekipleri ise yenileme çalışmalarına başladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşlar için inşa ettiği tesislere yapılan saldırılara bir yenisi daha eklendi. Yenişehir ilçesinde bulunan Çiftlikköy Mezarlığı’ndaki tuvaletler hırsızların yeni hedefi oldu.

Vatandaşların kullanımı için Çiftlikköy Mezarlığı’na kısa süre önce inşa edilen tesiste bulunan tuvaletlerin kapıları hırsızlar tarafından çalındı. Erkek, kadın ve engelli tuvaletinin olduğu tesise akşam saatlerinde girdikleri tahmin edilen hırsızlar, 5 kapıyı, tuvaletlerin içinde yer alan 4 bataryayı ve 3 el kurutma makinesini çaldı.  Tuvaleti kullanılamaz hale getiren şahıslar kayıplara karıştı.

Gerekli yasal süreç başlatıldı

Sabah saatlerinde rutin denetimini yapan personelin hırsızlığı fark ederek ihbar etmesi üzerine gerekli yasal süreç başlatıldı. İnceleme için polisler ve olay yeri ekipleri gelirken, Büyükşehir Belediyesi tuvaletlerin yenilenmesi için çalışmalara başladı.

Mezarlıklar Dairesi Mezarlıklar, Cenaze ve Defin Hizmetleri Şube Müdürü Murat Namlı, gerekli yasal incelemelerin başlatıldığını belirterek, “Personelimiz sabah geldiğinde yaptığı kontroller neticesinde 5 adet kapımızın, 4 adet bataryamızın, 3 adet de el kurutma makinemizin hırsızlar tarafından çalındığını tespit etmiş. İlgili karakola müracaat ettik. Polisler gerekli incelemeleri yaptı. Olay yeri inceleme ekipleri de incelemelerini tamamladılar. Gerekli yasal işlemleri başlattık” dedi.