HİZMETTE HIZ İÇİN, MEZİTLİ BELEDİYESİ HALK MASASI

HİZMETTE HIZ İÇİN, MEZİTLİ BELEDİYESİ HALK MASASI

HİZMETTE HIZ İÇİN, MEZİTLİ BELEDİYESİ HALK MASASI

Gelişen teknolojiyi hizmetin hızlandırılması amacıyla kullanmak için Mezitli Belediyesi tarafından hayata geçirilen Mezitli Halk Masası, vatandaşlar tarafından yoğun şekilde talep edilir hale geldi.

Aradan geçen 4 aylık süre içinde ilçe halkının sorunlarını hızla çözüme kavuşturabilmek için yoğun mesai yapan Halk Masası çalışanları gelen talep ve şikayetleri ilgili birimlere doğrudan aktararak hızlı bir şekilde yanıt verilmesi sağlıyor.

Daha önce Belediye Hizmet Binasının girişinde vatandaşlara hizmet veren Mezitli Halk Masası, www.mezitli.bel.tr adresinden 7 gün 24 saat hizmet veriyor.

 

EN ÇOK HANGİ MÜDÜRLÜĞE BAŞVURU VAR?

 

Yeni sistem sayesinde, şikayet sayısı, geçen aylara göre yaşanan değişimler, çeşitlilik, birimlere gelen şikayetlerin sınıflandırılması, bekleyen, cevaplanan şikayetlerle ilgili veriler, müdürlüklerin şikayetlere yanıt verme hızı, mahalle bazında şikayetler, türleri, yoğunluğu, gibi bilgiler elde edilerek hızlandırılması sağlanıyor.

Bu güne kadar gelen başvurular sınıflandırıldığında en çok şikayet ve talep edilen birimler ise şöyle sıralandı: Fen İşleri, Park ve Bahçeler, Temizlik İşleri, Kültür Sosyal İşler, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlükleri.

 

NASIL KULLANILIYOR?

 

Herhangi bir sorunla karşılaşan vatandaşın belediyeye gelmeden telefon ya da bilgisayar aracılığı ile www.mezitli.bel.tr adresinden "Halk Masası" bölümüne giriş yapması gerekiyor. Açılan sayfada "Talep/Öneri - Şikayet" butonunu tıklayarak kişisel bilgileri ile talep/öneri veya şikayetini girdikten sonra dilerse belge ya da fotoğraf ekleyebiliyor. Gönderinin onaylanmasının ardından vatandaşın telefonuna, talebin ya da şikayetin alındığına ilişkin sms gönderilerek, takip numarası ile yaşanılan sıkıntıyla ilgili gelişmeleri takip edebileceği bilgisi aktarılıyor.

 

VATANDAŞA MUTLAKA DÖNÜŞ YAPILIYOR

 

Belediye personeli tarafından alınan talep, anında değerlendirilerek ilgili birime aktarılıyor ve çözüm için süreç başlıyor. Talebin sonuca ulaştığı bilgisi de yine vatandaşlara sms yoluyla iletiliyor.

 

TEKNOLOJİNİN AVANTAJLARINI HİZMET ÜRETİRKEN KULLANIYORUZ

Mezitli Belediyesi olarak öncelikli hedeflerinin vatandaşların yaşadıkları sıkıntıların en hızlı biçimde çözülmesi olduğuna vurgu yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, bu amaçla Mezitli Halk Masası uygulamasını geliştirdiklerini söyledi.

Öncelikli hedeflerinin Whatsapp İhbar Hattı, Sosyal Medya Hesapları ve yenileyerek hizmete geçirilen www.mezitli.bel.tr adresli belediye internet sitesi aracılığı ile ulaşan talep ve şikayetlerin hızlı bir şekilde çözüme ulaşması olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, “Artık teknolojiyi yaşamımızın tüm evrelerinde aktif olarak kullanıyoruz. Mezitli Belediyesi olarak teknolojinin sağladığı bu avantajları hizmet alanlarımızda kullanmak istedik. Hizmete giren sistem ile Mezitli’de yaşayan vatandaşlarımız Belediye Hizmet Binamıza gelmeden, telefonla ya da internet üzerinden sorunlarını aktararak çözüme ulaşabiliyorlar. 4 aydır yoğun olarak kullanılan bu sistem vatandaşlarımızdan da büyük ilgi gördü. Bu yöntemle sıkıntı yaşanan alanlar daha hızlı tespit edilebiliyor. Bu durum belediyemiz açısından da sorunun büyümeden çözülmesi bakımından büyük avantaj sağlıyor. Bu nedenle vatandaşlarımızı ‘Mezitli Halk Masası’ uygulamasını kullanmaya çağırıyorum” diye konuştu.