IĞDIR İLKOKULU VE ORTAOKULU BAŞTAN SONA YENİLENDİ

IĞDIR İLKOKULU VE ORTAOKULU BAŞTAN SONA YENİLENDİ

IĞDIR İLKOKULU VE ORTAOKULU BAŞTAN SONA YENİLENDİ

Akdeniz Belediyesi ile Mersin Rotary Kulübü işbirliğinde tadilattan geçirilip baştan sona yenilenen Iğdır İlkokulu ve Iğdır Ortaokulu ile okula kazandırılan Atatürk Büstü’nün açılışı törenle gerçekleşti.
Okulun bahçesinde düzenlenen törene, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mersin Rotary Kulübü yöneticileri, 2430. Bölge Rotary Federasyon Başkanı Kemal Ketrez ve Dönem Başkanı Ali Özcan, AK Parti Akdeniz İlçe Başkanı Emin Genç, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı. Tören, okul öğrencisi miniklerin halkoyunu gösterisi ile başladı. Kurdele kesiminin ardından Başkan Gültak ve kulüp yöneticileri, yenilenen sınıfları, kütüphane ve diğer birimleri gezdiler; ellerini boyayıp okulun yenilenen kütüphanesinin duvarına iz bıraktılar. 


 “Akdeniz’e 6 yeni okul sözü aldık”
Eğitime büyük önem verdiklerinin altını çizen Başkan Gültak, “Çocuklarımız ve gençlerimiz bizim geleceğimiz. Cumhuriyetimizin ilelebet yaşamasını istiyorsak mutlaka çalışkan, akıllı, zeki, üreten bir nesil yetiştirmek zorundayız. Bu nedenle eğitime büyük değer veriyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana okullarımızla ilgili taleplerin çok büyük kısmını, gücümüzün yettiği oranında karşıladık. Hazine ve Maliye Bakanımız ile Milli Eğitim Bakanımızın destekleriyle Akdeniz’e 6 tane yeni okul sözü de aldık. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yaptığımız çalışma sonucu yerleri de belirledik ve çalışmalar hızla devam edecek” dedi.
“Gücümüzü birleştirip okulumuza destek verdik”
Başkan Gültak; sivil toplum örgütleri ile de ortak proje ve çalışmalar yaptıklarını kaydederek; “Bu konuda Rotary ile de bazı proje ve çalışmalar yaptık. Bugün burada yine bu projelerin bir tanesini hayata geçirdik. Iğdır İlköğretim okulumuzun şartları iyi değildi. Akdeniz Belediyesi ve Rotary Kulübü olarak gücümüzü birleştirip okulumuza destek verdik. Eğitim yuvamızın sıkıntılarını giderdik, kütüphanesi yapıldı, kapılar ve yerler değişti, duvarları boyandı, kısacası birçok fiziki alanı değişti. Okulumuz eğitime çok daha uygun hale getirildi. Mersin Rotary Kulübü ve yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Eğitime desteğimiz artarak devam edecek” diye konuştu.
“Daha çok okulumuza dokunacağız”
Yerel yönetimlerin verdiği desteğin önemine dikkat çeken Rotary Federasyon Başkanı Kemal Ketrez ise, “Yaptığımız bu güzel işleri birlikte yapabilmek ve büyütebilmek ancak yerel ve merkezi yönetimlerin desteğiyle mümkün olur. İnşallah daha çok okulumuza dokunacağız. Türkiye’nin her yerinde var olan bir derneğiz. Dünyada da 200’den fazla coğrafyadayız. Birbirimize destek olarak ve kamu ile birlikte çalışarak bu faaliyetlerimizi arttırmaya çalışıyoruz. Sağ olsun Başkanımız da bizlere güzel bir destek verdi. Çok teşekkür ediyorum” dedi. 
“Çocuklarımıza yenilenmiş bir okul hediye ettik”
Mersin Rotary Kulübü Dönem Başkanı Ali Özcan da konuşmasında, “Bir Okulumuz Var Projesi kapsamında, Temmuz ayında bu okulumuzu tanıdık ve okulun ihtiyaçları olduğu bize bildirildi. Okul idaresi ile görüşüp ihtiyaçları, eksikleri tespit ettik. Daha sonra ilk iş Akdeniz Belediye Başkanımızı ziyaret ettik. O da bizleri kırmadı, okulumuzdaki birçok ihtiyaçla ilgili desteğini sundu. Tabi okulumuzun eksiklerini en kısa sürede tamamlamaya çalıştık. Çünkü Pandemiden dolayı zaten çocuklarımız uzun süredir eğitime aç idiler. Okula geldiklerine de yeni hali ile görsünler istedik. Ortaya güzel bir iş çıktı. Katkılarından dolayı Sayın Başkanımız Mustafa Gültak’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Tören, okul yönetimince Başkan Mustafa Gültak ve Mersin Rotary Kulübü yöneticilerine plaket takdimi ve yenilenen okulun önünde çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.