KADIN ÜRETİCİLERİN EMEĞİ DENİLDİ; ŞARAPLAR FABRİKASYON FABRİKA SAHİBİ ERKEK ÇIKTI!

KADIN ÜRETİCİLERİN EMEĞİ DENİLDİ; ŞARAPLAR FABRİKASYON FABRİKA SAHİBİ ERKEK ÇIKTI!

KADIN ÜRETİCİLERİN EMEĞİ DENİLDİ; ŞARAPLAR FABRİKASYON FABRİKA SAHİBİ ERKEK ÇIKTI!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer tarafından meclis üyeleri, bürokrat ve siyasilere gönderilen şaraplı çerezli yılbaşı paketi vatandaşlar ve siyasiler tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Tepkiler üzerine CHP'li Mersin İl Başkanı Adil Atay'dan paket içerisinde kooperatif çatısı altında bir araya gelmiş Mersinli kadınların emeğinin olduğu, aracı şirket ve yandaşa teslim ihalelerin ortada olmadığı açıklaması geldi. Sepette bulunan şarap fabrikasyon, fabrika sahibi ise erkek çıktı!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in başta meclis üyeleri olmak üzere, bürokratlar, belediye başkanları ve iş insanlarına gönderdiği şaraplı, çerezli yılbaşı hediyesi gündeme bomba gibi düştü. Borçlanma yetkisi alamadığı için hizmetlerinin aksamaya uğradığından veryansın eden Başkan Seçer'in hediyesine sosyal medyadan tepkiler çığ gibi büyüdü.

Vatandaşlar sosyal medya üzerinden, "Para yok diyor, dünyanın parasına şarap alıyor. Alkol kullanımına karşı olan meclis üyelerine Vahap Seçer bu hediyesiyle ne demek istiyor? Her şeyi geçtik, keşke buna harcayacağı parayı hijyen seti yapsaydı da sadece meclis üyelerine değil tüm vatandaşlarımıza hediye etseydi. Daha saygılı ve anlamlı bir hediye olurdu" şeklinde tepkilerini dile getirirken, MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli de konuya kayıtsız kalamayıp kişisel sosyal medya hesabı üzerinden "Yazıklar olsun. Hiç mi yüzün kızarmadı?" diyerek konuya sert çıktı.

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, "Hiç kimsenin yediğine içtiğine karışmayız, yalnız milletin parasıyla şarap dağıtılmasını tasvip etmeyiz" dedi. Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Çağrı Ünel ise "Belediye bütçesinden yaptıkları bu absürt hediyeleşme merasimini asla kabul etmiyor ve bu memleketin asıl evlatları, asıl emekçileri olarak diyoruz ki; ŞARAPÇI VAHAP, SONUN HARAP." diye açıklama yaptı.

AKTAY: "MERSİNLİ KADINLARIN EMEĞİ"

Artan tepkiler üzerine CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay da "Keşke o sepete biraz sağduyu ve akılla bakabilseydi.  O sepette, kooperatif çatısı altında bir araya gelmiş Mersinli kadınların emeği, Mersin'e özgü ürünlerle ürettikleri var yalnızca. O sepet için Belediyenin harcadığı her kuruş, Mersinli kadın üreticilere, emeklerinin karşılığı olarak ödendi. Bazılarının alıştığı gibi, aracı şirketler, yandaşa teslim ihaleler yok ortada." şeklinde yazılı açıklama yaptı.

ŞARAPLAR YANDAŞTAN MI ALINDI?

Aktay sepetteki her ürünün kooperatif çatısı altında toplanmış kadın üreticilerden satın alındığını, kadın emine sahip çıkıldığını vurgulasa da hediyeler arasında bulunan ve büyük tepkilere neden olan şarap fabrikasyon çıktı. Selefkia markalı şarabın Silifke Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan ÇERÇİLER MİM. MÜH. İNŞ. LTD. ŞTİ tarafından üretildiği belirlenirken, fabrika sahibinin ise iş insanı Alaaddin Çerçi olduğu belirlendi.

Kadın üreticilerden alındığı belirtilen şarabın fabrikasyon, fabrika sahibinin de erkek çıkması üzerine, "yandaşa teslim ihaleler yok ortada" açıklaması akıllarda soru işareti bıraktı.

Kaynak Mobilhaberci