KADINA ŞİDDETE KARŞI ‘KİR’ FARKINDALIK YARATTI

KADINA ŞİDDETE KARŞI ‘KİR’ FARKINDALIK YARATTI

KADINA ŞİDDETE KARŞI ‘KİR’ FARKINDALIK YARATTI

Kadına yönelik şiddeti ve töre cinayetlerini konu alan tek perdelik dram türündeki tiyatro oyunu ‘KİR’ Yenişehir Belediyesi ve Arbens Sanat işbirliği ile tiyatroseverlerle buluştu. Törelerin dayattığı kurallara karşı koyarak yaşamına yön vermeye çalışan genç bir kızın, sevdiği adamla kaçması ve onları cezalandırmak için kovalayan kardeşinin öyküsünü anlatan ‘KİR’ adlı tiyatro oyunu farkındalık yarattı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında ‘KİR’ tiyatro oyunu, Yenişehir Belediye binası içinde yer alan 400 kişi kapasiteli Çok Amaçlı Konferans Salonu’nda sahnelendi.  Kültüre ve sanata destek vermeye devam eden Yenişehir Belediyesi, amatör tiyatro okulu Arbens Sanat’ın başarılı tiyatrocularını anlamlı bir oyunla tiyatroseverlerle buluşturdu.

Tiyatrocu Erdinç Aydın’ın kaleme aldığı oyunu Arbens Sanat’ın kurucusu ve tiyatrocu Mehmet Tekkanat yönetti. 'Kir' de Kerem Çiçek, Burak Aydın, Şükrü Atçeken, Ersin Aydın, Perihan Öğüç ve Esen Berge rol aldı. Oyuncular göz dolduran performanslarıyla salonu dolduran seyircinin beğenisini topladı.

BAŞKAN ÖZYİĞİT’E YEREL SANATÇILARA DESTEK TEŞEKKÜRÜ

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e yerel sanatçılara verdiği destekten dolayı teşekkür eden KİR’in yönetmeni Mehmet Tekkanat, “Mersinlilere amatör tiyatronun güzel bir örneği sunuldu. Oyun sadece töre ve kadına şiddete değil, birçok konuya da değiniyor. Oyun farklı dönemlerde kirlenmiş insanları eleştiriyor.  Anadolu kadının isyanını ve çilesini anlatıyor. Çığlık çığlığa, törenin kötü yönlerini yargılıyor. Biz bu benzeri sanatsal faaliyetlerle Mersin ve Yenişehir’e güzellikler katmak istiyoruz. Başkanımız Abdullah Özyiğit’e yerel sanatçılara sahip çıktığı için teşekkür ediyoruz. Ve bunun daha da çoğalmasını istiyoruz. Yenişehir kültürel anlamda Mersin’in en önemli ilçesi.” ifadelerini kullandı.

Oyunda rol alan ve başarılı bir performans sergileyen Kerem Çiçek ise şunları söyledi: “Bu tiyatro oyununu Yenişehir Belediyesi ile 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeniyle düzenledik. Oyunumuz töreye ve kadına şiddete karşı bir oyun. Bu tiyatro oyununun sizlerle buluşmasında büyük desteği olan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve diğer herkese çok teşekkür ediyoruz.”